Trendurile Social Media în rândul adolescenților. Care sunt platformele sociale preferate de aceștia?

04 iunie 2018

Un studiu efectuat recent în rândul adolescenților  din Statele Unite ale Americii, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani indică o serie de cifre ale popularității pe care o dețin platformele sociale printre aceștia:

Trendurile Social Media în rândul adolescenților. Care sunt platformele sociale preferate de aceștia?

 

  • YouTube este folosit de aproximativ 85% dintre tineri, fiind și cea mai utilizată platformă socială
  • Instagram este popular printre 72% dintre adolescenți
  • 69% dintre tineri aleg să folosească în mod activ Snapchat
  • Facebook este folosit de doar 51% dintre tineri

Concluziile acestui studiu par să fie total diferite de cele publicate în urmă cu 3 ani, când utilizatorii cu aceleași vârste erau împărțiți între Facebook și Instagram. Tot în această perioadă s-a modificat și accesibilitatea la tehnologiile mobile (Device-uri), acum peste 95% dintre adolescenții americani beneficiind de acces la un smartphone, în timp ce în 2015 procentul nu depășea 73%.

Mai mult decât atât, atracția pentru aplicațiile care imită conținutul furnizat de TV, doar că într-o formă mult mai prietenoasă, accesibilă și fără bariere de orice tip, este considerabil mai mare, iar acest lucru este evident prin utilizarea YouTube și Snapchat. De asemenea, acesta este și motivul pentru care Instagram ocupă un loc preferențial, prin noile funcționalități introduse, cum ar fi extinderea duratei clipurilor încărcate sau lansarea InstaStory-urilor.

Un motiv serios al îndepărtării adolescenților de conținutul furnizat de Facebook este dat de faptul că tot mai mulți publisheri publică materiale sponsorizate, tinerii fiind extrem de selectivi în acest sens.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward