Trendurile Social Media în rândul adolescenților. Care sunt platformele sociale preferate de aceștia?

04 iunie 2018

Un studiu efectuat recent în rândul adolescenților  din Statele Unite ale Americii, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani indică o serie de cifre ale popularității pe care o dețin platformele sociale printre aceștia:

Trendurile Social Media în rândul adolescenților. Care sunt platformele sociale preferate de aceștia?

 

  • YouTube este folosit de aproximativ 85% dintre tineri, fiind și cea mai utilizată platformă socială
  • Instagram este popular printre 72% dintre adolescenți
  • 69% dintre tineri aleg să folosească în mod activ Snapchat
  • Facebook este folosit de doar 51% dintre tineri

Concluziile acestui studiu par să fie total diferite de cele publicate în urmă cu 3 ani, când utilizatorii cu aceleași vârste erau împărțiți între Facebook și Instagram. Tot în această perioadă s-a modificat și accesibilitatea la tehnologiile mobile (Device-uri), acum peste 95% dintre adolescenții americani beneficiind de acces la un smartphone, în timp ce în 2015 procentul nu depășea 73%.

Mai mult decât atât, atracția pentru aplicațiile care imită conținutul furnizat de TV, doar că într-o formă mult mai prietenoasă, accesibilă și fără bariere de orice tip, este considerabil mai mare, iar acest lucru este evident prin utilizarea YouTube și Snapchat. De asemenea, acesta este și motivul pentru care Instagram ocupă un loc preferențial, prin noile funcționalități introduse, cum ar fi extinderea duratei clipurilor încărcate sau lansarea InstaStory-urilor.

Un motiv serios al îndepărtării adolescenților de conținutul furnizat de Facebook este dat de faptul că tot mai mulți publisheri publică materiale sponsorizate, tinerii fiind extrem de selectivi în acest sens.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward