3 întrebări de calificare a intenției de achiziție software. Implementarea eșuată a NetSuite

28 noiembrie 2019

În cele mai multe dintre cazuri, ultimul trimestru al fiecărui an este decisiv atât în planificarea unei achiziții software, cât și în bugetarea pe termen scurt și mediu a unei noi implementări.

3 întrebări de calificare a intenției de achiziție software. Implementarea eșuată a NetSuite

Decizia achiziției. Când e nevoie de o aplicație software într-o companie?

Cu certitudine, orice companie are nevoie de minim o aplicație software, indiferent de industria în care își desfășoară activitatea. Fie că este vorba despre retail, agricultură, construcții, producție, fie că este un salon de beauty, o clinică medicală sau un start-up, secolul XXI stă sub semnul dinamicii datelor, eficienței și productivității. Așadar, prioritatea în achiziția aplicațiilor software este dată de obiectivele fiecărei companii și nu de o decizie de achiziție.

Cum știi că ai nevoie de o aplicație software?

În cele peste 10.000 de solicitări de aplicații software colectate prin Softlead, în peste 98% dintre situații, companiile au identificat o problemă la nivelul întregii sfere de business. Incapacitatea de a colecta toate datele centralizat, de a le interpreta, pierderea resurselor de timp, de forță de lucru, expirarea unor stocuri de materii prime sau angajarea ineficientă a unui număr prea mare de oameni sunt doar câteva probleme de management ușor rezolvabile prin achiziționarea și implementarea unei aplicații software.

 Decizii emoționale versus cifre?

Și în achizițiile software poate exista un factor emoțional care să influențeze o decizie de implementare, dar acesta este mai puțin prezent comparativ cu alte industrii. În cele mai multe dintre cazuri, rapoartele financiare sau analiza de business sunt cei doi indicatori relevanți ai deciziei.

Eșecul NetSuite în implementarea soluției ERP pentru producătorul de materiale textile, Kentwool

Eșecurile în implementarea aplicațiilor software nu sunt cel mai des întâlnit subiect din media de profil și, cu toate acestea, ele există chiar în cazul unor nume mari din industria software. Unul dintre acestea este NetSuite, care în 2014 a încheiat un contract de implementare a aplicației ERP proprii pentru compania producătoare de textile Kentwool, soluție ce urma să gestioneze managementul activității de inventariere, depozitelor, vânzări, financiare și de expediere a comenzilor, toate într-o platformă unică, integrată.

Suita de module NetSuite nu includea, însă, toate funcționalitățile specificate în contract, iar anumite module nu erau personalizate fluxurilor de lucru pe care Kentwool le opera din punctul de vedere al modelului de business. Deși confirmarea de a duce la bun sfârșit dezvoltarea, personalizarea și implementarea funcționalităților venise din partea companiei NetSuite, iar clientul plătea constant conform etapelor de facturare impuse prin contract, livrarea modulelor nu se apropia de standardele de calitate și nici de nevoiele acestuia.

Aproximativ 320.000 de dolari au fost investiți în această implementare (mult peste evaluarea inițială a proiectului, de 246.000 de dolari), iar la un an de la semnarea contractului, vendorul nu reușise să livreze cerințele inițiale către client. În acest context, Kentwool a decis stoparea contractului și încheierea acestuia, cerând NetSuite daune conform etapelor de plată efectuate.

Ai nevoie de o aplicație software și nu știi ce să alegi pentru compania ta? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected]

 

Softlead este singurul marketplace cu rol de generator de lead-uri din România, peste 600 de soluții software fiind listate în cadrul platformei. 

Află mai multe
Aplicații software recomandate

Softlead Marketplace este o soluție de tip SaaS, dedicată business-urilor care vor să implementeze rapid un marketplace. Aplicația se poate personaliza, la cerere, în funcție de tipul business-ului, de industria din care provine și de spe...

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward