“The Internet of Things: 2015”- un raport marca Business Intelligence

04 noiembrie 2015

Un infografic extrem de amplu publicat de Business Insider și BI Intelligence suprinde cele mai importante aspecte ale domeniului: influențiatorii pieței de consum, obstacole, cifre reprezentative, dimensiunea pieței și oportunități existente.

“The Internet of Things: 2015”- un raport marca Business Intelligence

Un infografic extrem de amplu publicat de Business Insider și BI Intelligence suprinde cele mai importante aspecte ale domeniului: influențiatorii pieței de consum, obstacole, cifre reprezentative, dimensiunea pieței și oportunități existente. 

Internet of Things (IoT) deține o piață evaluată la aproximativ 24 de miliarde de device-uri instalate până în anul 2020.  Dintre acestea, din punct de vedere financiar, cele mai multe fac parte din categoria aplicațiilor cu rol în dezvoltare, consolidare, optimizare sau eficientizare, fiind urmate de cele hardware, de sistemele de integrare, de centrele de stocare a datelor, de sistemele avansate de securitate sau de cele specifice creșterii conexiunilor.

Cele 3 cele mai importante entități care folosesc ecosisteme IoT includ zona de business, cea publică și a consumatorilor finali.

Din punctul de vedere al industriilor, în cea dedicată producției de materii prime, 35% dintre producători folosesc deja senzori inteligenți, în timp ce 10% intenționează să achiziționeze, conform unui studiu PwC. Industria minieră, a petrolului și a gazelor, sunt estimate 5.4 de milioane de device-uri de tip IoT ce vor fi utilizate în extragerea petrolului până în 2020. În transporturi, mașinile inteligente se află în topul categoriei, fiind vorba despre peste 220 de milioane de astfel de mașini până la finalul anului 2020.

Nu departe de acestea, casele inteligente deja au căpătat renume în ceea ce privește oportunitățile pe care le lansează industria aplicațiilor și device-urilor IoT. Așadar, până în anul 2030, Business Intelligence se așteaptă ca majoritatea caselor să fie conectate la sisteme inteligente ce optimizează activitatea specifică din interior.

Cu siguranță, domeniul medical este unul în care creșterile sistemelor avansate de tip IoT sunt explicabile. Business Intelligence evaluează că vor fi aproximativ 646 milioane de device-uri până în 2020. Rolul acestora este de colectare a datelor și de automatizare a celor mai importante procese în raport

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward