Tehnologizarea companiilor în România – concluziile Softlead pentru anul 2018

14 ianuarie 2019

Softlead, singurul marketplace cu rol de generator de lead-uri din România, 100% dedicat industriei software, anunță cele mai importante statistici ale pieței de soluții software în raport cu nevoile companiilor care au ales să achiziționeze și să implementeze aplicații informatice.

Tehnologizarea companiilor în România – concluziile Softlead pentru anul 2018

Estimată la o valoare de 975 milioane de Euro (în 2017, conform ANIS), piața internă de software și servicii IT contribuie cu 75.6% la valoarea întregului sector IT și este unul dintre cele mai interesante și reprezentative repere ale economiei locale. Parte din aceste cifre sunt, însă, și end-userii, companiile care generează vânzări pentru industria IT, așadar este extrem de importantă raportarea continuă la nevoile acestora.

Cele mai solicitate tipuri de aplicații software în 2018

Ca marketplace dedicat aplicațiilor software, Softlead include 30 de tipuri de categorii de soluții informatice necesare atât start-up-urilor, cât și companiilor mari și foarte mari.

Tipurile de aplicații software cu cel mai crescut apetit de achiziție și de implementare includ: ERP (15%), software medical (12.62%), managementul documentelor (12.43%),  software de gestiune (10.58%), HR (10.20%), CRM (8.91%).

Comparativ cu anul precedent, interesul pentru soluții software de tip ERP s-a dublat, în timp ce aplicațiile dedicate gestionării resurselor umane și cele de tip CRM au crescut cu peste 30%.

Aplicațiile de tip RPA (Robotic Process Automation) și Master Data Harmonization sunt cele mai noi tipologii de soluții software listate în cadrul platformei, urmând ca în anul 2019 toate categoriile incluse să fie actualizate și îmbunătățite cu noi categorii.

 

Industriile din care provin companiile cu cele mai multe solicitări de aplicații

Industriile medical, producție, horeca și retail sunt cele mai importante segmente de piață care generează oportunități de implementare a tehnologiilor software. Pe locuri secundare se află construcțiile, transporturile, IT-ul și agricultura, dar au existat cerințe multiple și pentru industriile bancare, educaționale, asigurări, imobiliare, pharma, juridic, turism.

În ceea ce privește localizarea geografică a companiilor care au trimis solicitări valide pentru aplicații software și servicii complementare, București, Ilfov, Brașov, Cluj și Sibiu sunt cele mai bine reprezentate zone, atât la nivelul nevoii, cât și al deschiderii spre comunicare și informare, precum și prin capacitatea de a susține din punct de vedere financiar (al bugetelor dedicate) achiziția soluțiilor informatice dedicate eficientizării și creșterii productivității în companii.

Rata calificării lead-urilor generate în platformă

“Deși numărul lead-urilor generate prin plaforma Softlead.ro se află într-un trend ascendent (creșterea în 2018 a fost cu peste 35% față de anul anterior), am reușit să păstrăm calitatea solicitărilor venite din partea companiilor, cu o rată de peste 81% a lead-urilor valide”, Alexandra Roată, Managing Partner Softlead.

Cine sunt solicitanții aplicațiilor software?

Unul dintre cele mai importante elemente care definesc profilul clienților Softlead, din perspectiva achizitorilor de aplicații software, este dat de nivelul decizional. Astfel, pentru anul 2018, cei mai mulți end-useri vin din poziții de top management (38.2%) și de middle management (19.6%), din partea responsabililor de departament (32.2%), fiind urmați de responsabilii de achiziții și de coordonatorii departamentelor de IT.

Cele mai căutate cuvinte-cheie în platformă

Infograficul Softlead este publicat într-o versiune gratuită, accesibilă de aici și într-una extinsă, ce cuprinde exemple de lead-uri generate, profilele companiilor care au solicitat aplicații software, tipologii de validare a lead-urilor, sezonalitate, top profile companii IT cu activitate în platformă (gestionare cont, achiziție lead-uri), top profile companii cu cel mai mare grad de completare a informațiilor solicitate, date despre motivele pentru care aleg companiile să achiziționeze software prin intermediul Softlead, precum și multe alte date. Pentru mai multe detalii despre varianta extinsă, companiile interesate pot trimite un e-mail la adresa [email protected]

Deschide infograficul

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward