Tehnologii inteligente marca Google de tip Open Source

16 aprilie 2016

Google a dezvoltat un software gratuit în dorința de a crea tehnologii inteligente, de învățare automată.

Tehnologii inteligente marca Google de tip Open Source

Google a dezvoltat un software gratuit în dorința de a crea tehnologii inteligente, de învățare automată. 

Compania a implementat posibilitatea de a rula acest software, numit TensorFlow, într-o rețea de calculatoare, în același mod în care Google îl utilizează pentru propriile operațiuni. Asta înseamnă că oricine are acces la o rețea de servere, își poate crea propria tehnologie software, care pur și simplu se programează singur. Tot ce trebuie să facă un utilizator este să seteze opțiunile, să introducă o serie de informații pe care computerul să le asimileze, iar sistemul va efectua acțiuni, pe care, până acum doar oamenii le puteau face precum: să vorbească, să recunoască imagini sau să deseneze.

Toți dezvoltatorii importanți dețin propria mașină de învățare automată, care pune la dispoziția programatorilor un serviciu care să se integreze cu aplicațiile lor.

Google a oferit TensorFlow gratuit, open-source pentru prima dată în noimbrie, prin intermediul GitHub. În săptămânile următoare, proiectul a fost disponibil pe GitHub și a devenit cel mai ramificat proiect din 2015. Asta înseamnă că mulți dezvoltatori l-au descărcat și au construit proprile versiuni. Ideea de la care pornește Google este aceea de a crea comunități de utilizatori, unde fecare este liber să modifice proiectul. În cazul TensorFlow, 187 de programatori specialiști au contribuit cu 3.000 de modificări la structura inițială a proiectului.

Cu cea mai nouă versiune a sa, proiectul TensorFlow poate rula pe mai multe  computere, a devenit mai rapid și mai ușor de folosit. Cu cât asimilează mai multe informații, cu atât TensorFlow devine mai sofisticat.

Mașina care învață este un proiect care stă la baza dezvoltărilor viitoare din domeniul tehnologiei.

TensorFlow este așadar un software tip open-source, ce funcționează ca o biblioteca pentru calcule numerice, utilizând flux de date. Arhitectura flexibilă permite implementarea de calcule la unul sau mai multe procesoare, servere sau dispozitiv mobil cu un singur API.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward