Start-up-ul românesc UiPath – o nouă finanțare de 153 de milioane de dolari

03 martie 2018

Noua rundă de investiții obținută de UiPath duce compania specializată în software de automatizare a proceselor repetitive din diverse domenii de activitate către o evaluare totală de 1.1 milioane de dolari, devenind primul unicorn ai cărui co-founderi sunt români. 

Start-up-ul românesc UiPath – o nouă finanțare de 153 de milioane de dolari

La aproape 1 an de la ultima rundă investiții primită (aprilie 2017, 30 de milioane de dolari de la Accel Partners), UiPath reușește creșterea valorii companii de 10 ori față de primăvara anului trecut, o performanță uriașă pentru o companie.

Soft-ul din spatele mecanismelor robotizate înregistrează și memorează activitățile pe care le desfășoară în mod recurent angajații în companii și le replică, eficientizând costuri și activități de lucru. Este vorba despre procesarea limbajelor, despre machine learning, viziune, dar și inteligență artificială pentru a reuși să implementeze cu succes tehnologiile.

UiPath va mai deschide un centru de cercetare în România şi vrea să se listeze pe piaţa bursieră americană Nasdaq în următorii 2-3 ani.

Cu ajutorul acestei runde de investiții, compania va continua să dezvolte produsul și să crească echipa.

Piața RPA (Robotic Proces Automation) este evaluată la aproximativ 8.75 miliarde de dolari anual, în timp ce încasările UiPath confirmate la finalul anului trecut înregistrau o rată de creștere de 500%, în noiembrie anul trecut anunțând peste 300 de companii care utilizau tehnologiile lor, printre care: Lufthansa, Generali, Telenor, Dong Energy, BBC, JPMorgan Generali, Swiss Re şi Zürich. În momentul de față, UiPath are 120.000 de utilizatori în toată lumea și 700 de companii drept clienți.  

Astăzi, UiPath este o companie internațională cu prezență pe 4 continente și cu 590 de angajați în 14 țări. UiPath își va continua de asemenea expansiunea globală cu birouri noi în Amsterdam, Houston, München, Paris, Seoul și Washington D.C. în acest trimestru.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
UiPath deține platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai largă adoptare globală.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Soft Net Consulting şi Postis - parteneriat pentru a simplifica transformarea digitală a comerțului

SoftNet Consulting, cel mai mare dezvoltator de servicii IT pentru afaceri din regiunea de vest a României și Postis, primul start-up LogTech din România anunță un parteneriat strategic pentru simplificarea transformării digitale a activităților de comerț.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Particularitățile unui WMS dedicat industriei de distribuție

Succesul companiilor de distribuție depinde de acuratetea și eficiența informațiilor de care dispune managementul, de controlul costurilor și satisfacția clienților. Permanenta presiune impusă de clienți impun implementarea și utilizarea unui sistem de management în cadrul depozitelor, care să permită automatizarea proceselor de efectuare a operațiunilor de recepție, livrare ș...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Kaspersky Lab protejează companiile care folosesc tehnologia blockchain împotriva atacurilor cibernetice și a fraudei

Kaspersky Lab a lansat noi pachete de servicii destinate companiilor care lucrează în industria blockchain și în cripto-economie. Proiectele de atragere de capital (ICO / STO) și casele de schimb de criptomonede au acum la dispoziție servicii personalizate, cum ar fi evaluarea securității site-ului și a aplicațiilor, training în domeniul securității, protecție îm...

Citește articolul arrow_forward