Start-up-ul românesc UiPath – o nouă finanțare de 153 de milioane de dolari

03 martie 2018

Noua rundă de investiții obținută de UiPath duce compania specializată în software de automatizare a proceselor repetitive din diverse domenii de activitate către o evaluare totală de 1.1 milioane de dolari, devenind primul unicorn ai cărui co-founderi sunt români. 

Start-up-ul românesc UiPath – o nouă finanțare de 153 de milioane de dolari

La aproape 1 an de la ultima rundă investiții primită (aprilie 2017, 30 de milioane de dolari de la Accel Partners), UiPath reușește creșterea valorii companii de 10 ori față de primăvara anului trecut, o performanță uriașă pentru o companie.

Soft-ul din spatele mecanismelor robotizate înregistrează și memorează activitățile pe care le desfășoară în mod recurent angajații în companii și le replică, eficientizând costuri și activități de lucru. Este vorba despre procesarea limbajelor, despre machine learning, viziune, dar și inteligență artificială pentru a reuși să implementeze cu succes tehnologiile.

UiPath va mai deschide un centru de cercetare în România şi vrea să se listeze pe piaţa bursieră americană Nasdaq în următorii 2-3 ani.

Cu ajutorul acestei runde de investiții, compania va continua să dezvolte produsul și să crească echipa.

Piața RPA (Robotic Proces Automation) este evaluată la aproximativ 8.75 miliarde de dolari anual, în timp ce încasările UiPath confirmate la finalul anului trecut înregistrau o rată de creștere de 500%, în noiembrie anul trecut anunțând peste 300 de companii care utilizau tehnologiile lor, printre care: Lufthansa, Generali, Telenor, Dong Energy, BBC, JPMorgan Generali, Swiss Re şi Zürich. În momentul de față, UiPath are 120.000 de utilizatori în toată lumea și 700 de companii drept clienți.  

Astăzi, UiPath este o companie internațională cu prezență pe 4 continente și cu 590 de angajați în 14 țări. UiPath își va continua de asemenea expansiunea globală cu birouri noi în Amsterdam, Houston, München, Paris, Seoul și Washington D.C. în acest trimestru.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
UiPath deține platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai largă adoptare globală.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward