Semnătura electronică calificată la distanță a certSIGN este nativ integrată cu Adobe Acrobat Sign

21 Sep 2023

certSIGN, companie românească de IT&C și un important producător de soluții criptografice din România, anunță integrarea Paperless – serviciul de semnătură electronică calificată la distanță al companiei – în platforma Adobe Acrobat Sign pentru semnarea de documente electronice.

Semnătura electronică calificată la distanță a certSIGN este nativ integrată cu Adobe Acrobat Sign
Accesul facil la o soluție de semnătură electronică cu același efect legal ca o semnătură olografă a devenit o necesitate în mediul de afaceri actual, iar companiile recunosc nevoia de a finaliza tranzacții la distanță, oriunde și oricând se află semnatarii desemnați. Integrarea serviciului Paperless cu Acrobat Sign le oferă utilizatorilor o experiență complet online de gestionare a documentelor electronice menită să îmbunătățească eficiența proceselor și securitatea documentelor semnate electronic“, a declarat Adrian Florea, CEO al certSIGN.

certSIGN investește în mod constant în proiecte de cercetare și inovare, compania dezvoltând de-a lungul existenței sale numeroase soluții cu impact semnificativ asupra eficienței operaționale atât pentru persoanele fizice, cât și pentru companii. Paperless reprezintă rezultatul unui astfel de proiect, serviciul de semnătură electronică calificată la distanță acoperind în prezent toate etapele unei experiențe complet online: de la identificarea video la distanță necesară pentru emiterea unui certificat digital până la semnarea unui document de către mai mulți semnatari.

Integrarea Paperless în Adobe Acrobat Sign reprezintă un pas semnificativ în evoluția serviciului de semnătură electronică calificată la distanță al certSIGN deoarece permite semnarea electronică a documentelor de pe orice dispozitiv – desktop, laptop sau smartphone – prin accesarea unei platforme unice. Certificatele digitale pentru semnătura electronică emise de certSIGN sunt integrate nativ în Acrobat Sign, astfel încât utilizatorul nu trebuie să instaleze drivere sau aplicații software suplimentare pentru a semna documente electronice.

certSIGN emite diferite tipuri de certificate, permițând crearea mai multor tipuri de semnătură electronică, cu niveluri de securitate diferite. Dintre acestea, semnătura electronică calificată integrată în Acrobat Sign oferă cel mai înalt nivel de Securitate a documentelor semnate, deoarece are aceeași valoare legală ca o semnătură olografă, conform Regulamentului eIDAS.

Integrarea în Acrobat Sign a fost realizată folosind standardul dezvoltat de Cloud Signature Consortium, care definește o modalitate unificată de interacțiune între aplicațiile de semnare a documentelor electronice, cum ar fi Acrobat Sign, și serviciile de semnătură electronică conforme cu eIDAS furnizate de furnizorii de servicii de încredere, precum Paperless dezvoltat de certSIGN.

certSIGN este o companie romaneasca care realizeaza activitati in vederea furnizarii de produse si servicii destinate asigurarii securitatii si protejarii informatiilor.

Astfel, certSIGN actioneaza in cateva directii, furnizand urmatoarele tipuri de produse si servicii cu un nivel ridicat de maturitate si incredere:

 • Servicii calificate de incredere in conformitate cu Regulamentul EU 910/ 2014 (eIDAS):
  • Certificate digitale calificate pentru semnatura electronica;
  • Certificate digitale calificate pentru sigiliul electronic;
  • Servicii de marcare temporala calificata;
  • Certificate digitale calificate SSL EV pentru site-urile web;
  • Servicii de semnatura electronica calificata, la distanta.
 • Dezvoltarea de software pentru securitatea informatiilor utilizand Infrastructuri cu Chei Publice (PKI):
  • Software-ul dezvoltat de certSIGN este folosit pentru a gestiona identitatea digitala a utilizatorilor, pentru a furniza servicii de autentificare si autorizare sigure si a garanta protectia datelor;
  • Solutii de Securitate mobile si servicii dezvoltate pentru comunicatii securizate si semnatura electronica.
 • Implementarea de solutii pentru securitatea informatiilor pe baza de PKI, cum ar fi:
  • Dezvoltarea si implementarea de infrastructuri PKI pentru sectoarele public si privat;
  • Dezvoltarea/ personalizarea si configurarea Infrastructurilor PKI la nivel organizational si national pentru emiterea de certificate digitale pentru cardurile smart.
  • Implementarea PKI pentru personalizarea si emiterea de carduri digitale de tahografe, in tarile din UE.
 • Servicii de asigurare a securitatii cibernetice si de dezvoltare de sisteme de informatice extrem de sigure si rezistente, necesare atat pentru desfasurarea activitatii zilnice, cat si pentru protejarea sistemelor critice:
  • certSIGN SOC (Service Operating Center) furnizeaza servicii la cerere de consultanta in securitatea informatiilor (cum ar fi testarea vulnerabilitatilor, auditarea, proiectarea politicilor de securitate etc.) sau managementul serviciilor de securitatea informatiilor
  • gestionarea serviciilor specializate pentru asigurarea securitatii informatiilor prin intermediul unei echipe private CSIRT (Computer Security Incident Response Team) acreditata international de Trusted Introducer.
 • Servicii de arhivare in conformitate cu cerintele legale in vigoare:
  • Servicii de arhivare electronica cu valoare legala
  • Servicii de arhivare fizica in sediile dedicate ale certSIGN (managementul documentelor si stocarea)
  • Servicii de digitizare: scanare, procesare si stocare documentelor in format electronic.
 • Personalizarea cardurilor si emiterea de carduri digitale pentru tahograf:
  • Servicii de personalizare a cardurilor smart (carduri digitale pentru tahograf, premise de conducere, carduri pentru acces fizic si logic, carduri de transport etc.)
  • Servicii de certificare pentru cardurile smart (emiterea de certificate digitale pentru tahograf digital, carduri smart eID sau eHealth)
  • Servicii de dezvoltare si implementare de sisteme de emitere de carduri.
 • Cadru certSIGN pentru managementul identitatilor si verificare, aflat in block-chain, (stocarea datelor intr-o maniera de incredere si incoruptibila, apararea datelor impotriva furtului identitatii cu ajutorul criptarii si partajarea restrictionata de date).
Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Economisește timp și resurse financiare cu un program salarii performant

Pentru a avea parte de o companie organizată, optimizarea proceselor administrative cu un program salarii, o aplicatie pontaj angajati sau alte tipuri de soluții software este importantă. Între operațiunile de HR importante se regăsește...

Citește articolul
Softlead

7 criterii pentru verificarea satisfacției post implementare a unei aplicații software de tip ERP

Cunoscute ca fiind unele dintre cele mai complexe soluții software dedicate creșterii eficienței și productivității în companii, implementarea aplicațiilor de tip ERP (Enterprise Resource Planning) trebuie să aducă un plus de...

Citește articolul