SAP achiziționează Qualtrics. Valoarea achiziției: 8 miliarde de dolari

13 noiembrie 2018

Duminică, SAP lansează anunțul oficial al achiziționării companiei americane Qualtrics, cea care a dezvoltat o aplicație software de cercetare a pieței.

SAP achiziționează Qualtrics. Valoarea achiziției: 8 miliarde de dolari

Foto: Ryan Smith, CEO Qualtrics

Ceea ce este extrem de interesant în cazul acestei achiziții este tocmai faptul că este cea mai importantă tranzacție generată de o companie software în cazul unei soluții Software as a Service, conform PitchBook. Practic, achiziția depășește alte tranzacții relevante la nivelul pieței, cum ar fi Microsoft (prin cumpărarea GitHub – evaluată la 7.5 miliarde de dolari), Cisco Systems prin achiziția AppDynamics sau Redback Networks prin preluarea Siara Systems.

Qualtrics a reușit, în ultimii 6 ani, să atragă investiții de peste 400 de milioane  de dolari, din partea fondurilor de investiții Accel, Sequoia, Insight Venture Partners, fiind de 10 ani activă în industria software internațională.

Acesta este al doilea studiu de caz al anului 2018, când o companie software de tip unicorn a fost achiziționată înainte de a se lista pe bursă.

Care vor fi etapele următoare pentru Qualtrics?

  • Qualtrics va continua să fie coordonat de Ryan Smith, CEO și Co-Founder al companiei, aceasta menținându-și birourile oficiale din Provo, Utah și Seattle.
  • Compania a fost profitabilă în primele 9 luni ale anului 2018

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward