SAP achiziționează Qualtrics. Valoarea achiziției: 8 miliarde de dolari

13 noiembrie 2018

Duminică, SAP lansează anunțul oficial al achiziționării companiei americane Qualtrics, cea care a dezvoltat o aplicație software de cercetare a pieței.

SAP achiziționează Qualtrics. Valoarea achiziției: 8 miliarde de dolari

Foto: Ryan Smith, CEO Qualtrics

Ceea ce este extrem de interesant în cazul acestei achiziții este tocmai faptul că este cea mai importantă tranzacție generată de o companie software în cazul unei soluții Software as a Service, conform PitchBook. Practic, achiziția depășește alte tranzacții relevante la nivelul pieței, cum ar fi Microsoft (prin cumpărarea GitHub – evaluată la 7.5 miliarde de dolari), Cisco Systems prin achiziția AppDynamics sau Redback Networks prin preluarea Siara Systems.

Qualtrics a reușit, în ultimii 6 ani, să atragă investiții de peste 400 de milioane  de dolari, din partea fondurilor de investiții Accel, Sequoia, Insight Venture Partners, fiind de 10 ani activă în industria software internațională.

Acesta este al doilea studiu de caz al anului 2018, când o companie software de tip unicorn a fost achiziționată înainte de a se lista pe bursă.

Care vor fi etapele următoare pentru Qualtrics?

  • Qualtrics va continua să fie coordonat de Ryan Smith, CEO și Co-Founder al companiei, aceasta menținându-și birourile oficiale din Provo, Utah și Seattle.
  • Compania a fost profitabilă în primele 9 luni ale anului 2018

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward