S-a lansat aplicatia mobila pentru nevazatorii din Romania care circula cu metroul

03 august 2017

O aplicaţie ce poate fi instalată pe telefonul mobil a fost lansată joi în sprijinul celor peste 6.000 de persoane cu deficienţe de vedere care trăiesc în Bucureşti, care le va ghida şi ajuta să se deplaseze fără însoţitor şi în siguranţă atunci când circulă cu metroul.

S-a lansat aplicatia mobila pentru nevazatorii din Romania care circula cu metroul

Aplicaţia Tandem Acces este pusă la dispoziţia nevăzătorilor de Asociaţia Tandem şi Fundaţia Orange în parteneriat cu Metrorex.

Aplicaţia va putea fi instalată pe telefonul mobil, pe platformele iOS şi Android, iar în interiorul celor 53 de staţii de metrou au fost instalaţi beaconi (dispozitive bluetooh) în punctele de interes - scări, turnicheţi de acces, intersecţii.

Beaconii sunt dispozitive care emit un semnal sonor şi comunică cu smartphone-ul prin intermediul aplicaţiei, care le transmite mesaje nevăzătorilor.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit, iar ca aceasta să funcţioneze trebuie activate bluetooth-ul şi conexiunea la internet, iar atunci când persoana nevăzătoare se apropie de unul dintre dispozitive, beaconul emite un semnal sonor, uşor de identificat, pentru a o localiza, iar pe telefon apare un mesaj care îi va spune unde se află şi în ce direcţie să se îndrepte pentru a ajunge pe peronul dorit sau pentru a ieşi din staţie.

Aplicaţia trebuie deschisă în momentul în care persoana nevăzătoare intră la metrou. Aceasta este identificată de unul dintre cei 1.000 de senzori instalaţi în toată reţeaua metroului şi este ghidată prin mesaje vocale (citite cu ajutorul unui voice-over), care o îndrumă către direcţia dorită, o avertizează cu privire la prezenţa scărilor.

Sistemul a fost conceput de Florin Georgescu, preşedintele Asociaţiei Tandem, el însuşi nevăzător, pentru a ajuta persoanele cu deficienţe de vedere să călătorească cu metroul fără ajutorul unui însoţitor şi fără a depinde de cei din jur.

"Asociaţia Tandem pune la dispoziţie primul instrument de mobilitate urbană destinat persoanelor cu deficienţe de vedere. Consider că problema accesibilizării urbane pentru persoanele cu dizabilităţi nu este încheiată, ci abia începe. De multe ori, ca nevăzător, am evitat să călătoresc cu metroul din cauza faptului că nu cunosc topografia tuturor staţiilor. Sper ca alte persoane aflate în situaţia mea să profite de Tandem Acces şi să depăşească temerile şi obstacolele pe care eu le-am întâmpinat în trecut", a spus Florin Georgescu.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Soft Net Consulting şi Postis - parteneriat pentru a simplifica transformarea digitală a comerțului

SoftNet Consulting, cel mai mare dezvoltator de servicii IT pentru afaceri din regiunea de vest a României și Postis, primul start-up LogTech din România anunță un parteneriat strategic pentru simplificarea transformării digitale a activităților de comerț.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Particularitățile unui WMS dedicat industriei de distribuție

Succesul companiilor de distribuție depinde de acuratetea și eficiența informațiilor de care dispune managementul, de controlul costurilor și satisfacția clienților. Permanenta presiune impusă de clienți impun implementarea și utilizarea unui sistem de management în cadrul depozitelor, care să permită automatizarea proceselor de efectuare a operațiunilor de recepție, livrare ș...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Kaspersky Lab protejează companiile care folosesc tehnologia blockchain împotriva atacurilor cibernetice și a fraudei

Kaspersky Lab a lansat noi pachete de servicii destinate companiilor care lucrează în industria blockchain și în cripto-economie. Proiectele de atragere de capital (ICO / STO) și casele de schimb de criptomonede au acum la dispoziție servicii personalizate, cum ar fi evaluarea securității site-ului și a aplicațiilor, training în domeniul securității, protecție îm...

Citește articolul arrow_forward