România intră în proiectul pilot care dezvoltă competențe digitale pentru tineri, în scopul angajării

24 May 2018

Deși nedespărțiți de telefonul mobil, adolescenții părăsesc școala fără abilitățile necesare într-o economie în proces de digitalizare

 

România intră în proiectul pilot care dezvoltă competențe digitale pentru tineri, în scopul angajării

SIVECO România face parte dintr-un consorțiu de patru companii care dezvoltă proiectul Compass, o platformă de eLearning interactivă, accesibilă și gratuită, pentru consolidarea competențelor digitale ale tinerilor în scopul angajării celor care sunt șomeri sau cu potențial ridicat de somaj.

Proiect pilot de doi ani, Compass este o platformă comună Pan Europeană pentru dezvoltarea competențelor digitale, având un conținut de învățare bazat  pe probleme practice, dezvoltat în Cadrul European DigComp. Compass a fost conceput pentru a reduce decalajul dintre cerințele angajatorilor și abilitățile digitale insuficiente ale tinerilor șomeri europeni, pentru le a spori șansele de angajare și pentru a-i ajuta să-și dezvolte o structură clară a carierei.

„Lecțiile se concentrează pe învățare bazată pe situații reale, astfel încât utilizatorul să dezvolte abilități digitale care pot fi folosite imediat. Conținutul a fost structurat pe un nivel de bază și pe un nivel avansat. Dacă utilizatorul dorește să parcurgă o evaluare inițială, îi propunem lecțiile necesare pentru a completa competențele digitale care îi lipsesc pentru a ocupa un anumit loc de muncă. Utilizatorul își poate alege oricare dintre lecțiile disponibile in platformă, dacă nu dorește să facă evaluarea”, explică Marius Preda, coordonatorul proiectului din partea SIVECO România.

Proiectul este dezvoltat de un consorțiu de patru companii EXPERTISE FRANCE din Franța, Dara Design & Print LTD T/A Dara Creative din Irlanda, SIVECO Romania S.A. din România, Lai-momo Società Cooperativa din Italia și este co-finanțat de Comisia Europeană.

Platforma poate fi accesată gratuit la www.compassdigitalskills.eu.

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are, la nivel internaţional, peste 1.000 de angajaţi.

Adresându-se organizaţiilor private şi publice, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare.

Soluţiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale şi îmbunătăţesc activitatea multor instituţii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanţe.

De-a lungul celor 22 de ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Veeam: Managerii IT se simt din ce în ce mai vulnerabili în fața atacurilor cibernetice și a altor dezastre

Raportul Veeam privind tendințele în protecția datelor în 2023 arată că bugetele pentru backup-ul datelor vor continua să crească pentru a se alinia cu nevoia tot mai mare de coerență și fiabilitate pentru protecția datelor...

Citește articolul
Softlead

Previziuni în securitate cibernetică pentru 2023

Comunitatea de securitate cibernetică lucrează intens la tehnologii și soluții care vor proteja oamenii și companiile în 2023 și în anii următori. În pregătirea funcționalităților capabile să depisteze amenințările...

Citește articolul
Softlead

Softlead lansează un eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România

Descarcă gratuit cel mai nou material de tip eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România.

Citește articolul