România – în topul statelor cu cele mai multe femei antreprenor

08 martie 2018

Conform unui studiu de piață publicat de Mastercard, România ocupă o poziție de top în clasamentul statelor cu cele mai multe femei ce ocupă poziții de conducere.

România – în topul statelor cu cele mai multe femei antreprenor

În clasamentul prezentat, înaintea țării noastre se situează state precum: Rusia, Noua Zeelandă, Australia, Polonia sau Spania, România fiind succedată de Portugalia, Ungaria, Argentina, Singapore, Canada, Belgia sau chiar Statele Unite ale Americii.

Un aspect extrem de interesant este dat de coeficientul de creștere pe care îl au țările pentru anul 2018, România înregistrând perspective de creștere de 5% în lunile următoare.

La nivel global, se vorbește despre existența a 163 de milioane de femei aflate în poziții de antreprenor sau manager cu experiență (2016). Pentru perioada anilor 2014-2016, s-a înregistrat o creștere a numărului total de femei cu rol de management (+10%), dar și de o scădere cu 5% în raportul de gen.

Rezultatele raportului publicat de MasterCard indică faptul că Noua Zeelandă se află în continuare pe primul loc al topului, pentru al doilea an consecutiv.

Studiul poate fi accesat aici.

20150701164148-business-woman-ceo-boss-owner

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward