România – în topul statelor cu cele mai multe femei antreprenor

08 martie 2018

Conform unui studiu de piață publicat de Mastercard, România ocupă o poziție de top în clasamentul statelor cu cele mai multe femei ce ocupă poziții de conducere.

România – în topul statelor cu cele mai multe femei antreprenor

În clasamentul prezentat, înaintea țării noastre se situează state precum: Rusia, Noua Zeelandă, Australia, Polonia sau Spania, România fiind succedată de Portugalia, Ungaria, Argentina, Singapore, Canada, Belgia sau chiar Statele Unite ale Americii.

Un aspect extrem de interesant este dat de coeficientul de creștere pe care îl au țările pentru anul 2018, România înregistrând perspective de creștere de 5% în lunile următoare.

La nivel global, se vorbește despre existența a 163 de milioane de femei aflate în poziții de antreprenor sau manager cu experiență (2016). Pentru perioada anilor 2014-2016, s-a înregistrat o creștere a numărului total de femei cu rol de management (+10%), dar și de o scădere cu 5% în raportul de gen.

Rezultatele raportului publicat de MasterCard indică faptul că Noua Zeelandă se află în continuare pe primul loc al topului, pentru al doilea an consecutiv.

Studiul poate fi accesat aici.

20150701164148-business-woman-ceo-boss-owner

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Producătorul jeleurilor Haribo anunță probleme în producție cauzate de o implementare software

O lume întreagă a copiilor și adulților cunoaște gusturile, culorile și textura dulciurilor Haribo, producătorul german fiind un reper al industriei de profil la nivel global. Iată cum a afectat o aplicație software un întreg sistem de producție, transformând un obiectiv de creștere a performanțelor într-un eșec, din care compania și-a revenit cu greu....

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward