Raport Forrester: Evaluarea soluțiilor SFA – trimestrul 2 al anului 2017

02 august 2017

Bazat pe o selecție a celor mai importante criterii de evaluare a aplicațiilor software de eficientizare și creștere a vânzărilor, și deloc puține (35), Forrester publică un raport al celor celor importanți jucători de pe piață: bpm'online, CRMNEXT, Infor, Microsoft, NetSuite, Oracle, Pegasystems, Salesforce, SAP, and SugarCRM.

Raport Forrester: Evaluarea soluțiilor SFA – trimestrul 2 al anului 2017

Pornind de la cea mai simplistă utilizare a unui sistem informatic dedicat vânzărilor, Forrester punctează două aspecte importante pe care acesta trebuie să îl îndeplinească: crearea unui flux eficient de vânzări în jurul activităților de account și contact management. Și, totuși, doar despre acestea se vorbea acum aproximativ 20 de ani în statele dezvoltate. Acum, aplicațiile dedicate eficientizării, monitorizării și creșterii vânzărilor îndeplinesc un set complet de roluri și îi oferă beneficiarului multiple funcționalități:

  • Standardizarea proceselor rigide de vânzări
  • Valorificarea metricilor dedicate performanțelor de vânzări (număr de apeluri efectuate de specialiștii în vânzări, numărul întâlnirilor planificate ca urmare a inițierii apelurilor, crearea ofertelor, gestionarea pâlniei de vânzări, numărul de contracte încheiate etc.).
  • Orientarea masivă către abilitățile vânzătorului și posibilitatea ca acesta să îndeplinească multiple roluri
  • Creșterea productivității
  • Dezvoltarea unui ecosistem dedicat aplicațiilor SFA cu rol în creșterea eficienței
  • Integrarea tehnologiilor AI

În topul publicat, Forrester a ales să nu includă acei dezvoltatori de aplicații software ale căror soluții au fost create pentru o nișă unică.

Așadar lista criteriilor de includere se continuă cu:

  • Soluții software care pot deservi mai multe nișe (B2B, B2C și B2B2C)
  • Produsele au o utilizare relevantă la nivelul pieței
  • Există solicitări ale companiilor și aplicațiilor înscrise în bazele de date Forrester

Mai multe informații despre raport aici.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward