Raport Forrester: Evaluarea soluțiilor SFA – trimestrul 2 al anului 2017

02 august 2017

Bazat pe o selecție a celor mai importante criterii de evaluare a aplicațiilor software de eficientizare și creștere a vânzărilor, și deloc puține (35), Forrester publică un raport al celor celor importanți jucători de pe piață: bpm'online, CRMNEXT, Infor, Microsoft, NetSuite, Oracle, Pegasystems, Salesforce, SAP, and SugarCRM.

Raport Forrester: Evaluarea soluțiilor SFA – trimestrul 2 al anului 2017

Pornind de la cea mai simplistă utilizare a unui sistem informatic dedicat vânzărilor, Forrester punctează două aspecte importante pe care acesta trebuie să îl îndeplinească: crearea unui flux eficient de vânzări în jurul activităților de account și contact management. Și, totuși, doar despre acestea se vorbea acum aproximativ 20 de ani în statele dezvoltate. Acum, aplicațiile dedicate eficientizării, monitorizării și creșterii vânzărilor îndeplinesc un set complet de roluri și îi oferă beneficiarului multiple funcționalități:

  • Standardizarea proceselor rigide de vânzări
  • Valorificarea metricilor dedicate performanțelor de vânzări (număr de apeluri efectuate de specialiștii în vânzări, numărul întâlnirilor planificate ca urmare a inițierii apelurilor, crearea ofertelor, gestionarea pâlniei de vânzări, numărul de contracte încheiate etc.).
  • Orientarea masivă către abilitățile vânzătorului și posibilitatea ca acesta să îndeplinească multiple roluri
  • Creșterea productivității
  • Dezvoltarea unui ecosistem dedicat aplicațiilor SFA cu rol în creșterea eficienței
  • Integrarea tehnologiilor AI

În topul publicat, Forrester a ales să nu includă acei dezvoltatori de aplicații software ale căror soluții au fost create pentru o nișă unică.

Așadar lista criteriilor de includere se continuă cu:

  • Soluții software care pot deservi mai multe nișe (B2B, B2C și B2B2C)
  • Produsele au o utilizare relevantă la nivelul pieței
  • Există solicitări ale companiilor și aplicațiilor înscrise în bazele de date Forrester

Mai multe informații despre raport aici.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward