Previziunile Gartner: piața de Public Cloud va crește încasările cu 17.3% în 2019

17 septembrie 2018

Piața globală a serviciilor de cloud este în continuă extindere, fiind așteptată o creștere cu 17.3% în 2019, ceea ce ar însemna echivalentul a 206.2 miliarde de dolari, comparativ cu 175.8 miliarde în 2018, potrivit estimărilor Gartner.

Previziunile Gartner: piața de Public Cloud va crește încasările cu 17.3% în 2019

Pentru anul acesta, Gartner aștepta o creștere cu aproximativ 21% față de anul anterior.

Segmentul de business cu cele mai importante perspective este dat de IaaS (infrastructure as a service), care este așteptat să crească în anul 2019 cu 27.6%, ajungând la 39.5 miliarde de dolari.

Mai exact, Gartner previzionează faptul că până în anul 2022, 90% dintre companii vor achiziționa servicii de public cloud de tip IaaS și PaaS (Platform as a Service).

Software  as a Service rămâne, cu toate acestea, segmentul cu cea mai mare acoperire a serviciilor în cloud, cu încasări ce se așteaptă să fie evaluate la 85.1 miliarde de dolari în 2019, ceea ce ar însemna o creștere cu 17.8%.

Deși în România încă nu se vorbește prea mult despre piața serviciilor BPaaS (Business Process as a Service), Gartner previzionează și în acest caz o creștere a încasărilor cu 7.9%, echivalentul a 50.3 miliarde de dolari.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward