Plaut Consulting oferă în România Qlik Sense, cea mai nouă aplicație destinată vizualizării și explorării datelor

28 iulie 2014

Plaut Consulting România prezintă Qlik® Sense Desktop, versiunea de desktop gratuită a aplicației de ultimă generație destinată vizualizării datelor realizată de Qlik, liderul mondial în soluții personalizate de business discovery.

Plaut Consulting oferă în România Qlik Sense, cea mai nouă aplicație  destinată vizualizării și explorării datelor

Plaut Consulting România prezintă Qlik® Sense Desktop, versiunea de desktop gratuită a aplicației de ultimă generație destinată vizualizării datelor realizată de Qlik, liderul mondial în soluții personalizate de business discovery. Aplicația include o interfață ușor de folosit, care le permite utilizatorilor business să vizualizeze în mod interactiv datele, dar și să creeze rapoarte și grafice.

Qlik Sense Desktop este primul produs din seria QlikView.Next disponibil comercial și integrează motorul de indexare a datelor patentat de Qlik pentru a le oferi utilizatorilor capacitatea să exploreze liber relațiile dintre date, descoperind în acest mod legături și informații importante pe care altfel le-ar fi putut trece cu vederea.

Qlik Sense Desktop este o aplicație de sine stătătoare pentru Windows, care le oferă utilizatorilor o interfață intuitivă de tip drag-and-drop și capabilități de vizualizare, explorare și contextualizare a datelor. Ea permite agregarea și navigarea între diferite aplicații de vizualizare a datelor, oferind posibilitatea de a le salva ca fișiere locale pentru a fi trimise către și deschise de alți utilizatori. Utilizatorii fără experiență pot începe prin a importa un document Excel în aplicație sau pot accesa diferite surse de date folosite în mod curent de companie. Qlik Sense Desktop este gratuit atât pentru uz personal, cât și pentru companii, fără a limita numărul de aplicații create și fără a avea restricții de partajare a fișierelor.

Seria completă Qlik Sense va fi disponibilă în septembrie 2014. Toate aplicațiile din cadrul acesteia vor putea fi conectate la un server, permițând dezvoltarea lor de pe orice dispozitiv, utilizarea de pe mobil, colaborarea și partajarea între diferiți utilizatori, precum și dezvoltarea personalizată și integrarea datelor. Seria Qlik Sense va conține și caracteristici importante pentru companii, precum module de securitate și de gestionare a aplicațiilor și a datelor. Toate programele Qlik Sense pot indexa datele pentru a le permite utilizatorilor să exploreze și să vizualizeze rapid informații importante.

„Qlik Sense Desktop le poate demonstra utilizatorilor noi puterea și controlul pe care îl au asupra explorării datelor într-un mod care le pune într-o formă vizuală interesantă și plină de semnificații”,a declarat Anthony Deighton, Qlik CTO & Senior Vice President of Products. „Dorința noastră de a le oferi utilizatorilor o aplicație simplă, ușor de folosit și de gestionat este motivul pentru care încercăm să creăm platforme de business intelligence self-service.”

Caracteristicile aplicației Qlik Sense Desktop includ:

  • Surse multiple de date – de la fișiere simple în Excel la baze de date deschise, toate pot fi importate cu ușurință în aplicația Qlik Sense.
  • Generarea rapidă de grafice pentru a construi și extinde analizele vizuale ale datelor.
  • Explorarea, asocierea și combinarea informației în noi moduri care nu ar fi fost posibile în alte aplicații fără reinițializarea acestora și crearea unei noi vizualizări. Aplicația Qlik Sense are la bază motorul Qlik de indexare al datelor și are capabilități asociative, astfel încât utilizatorii pot explora datele în mod dinamic și pot pune orice întrebare.
  • Modul de căutare inteligentă permite începerea analizei setului de date din simpla tastare a unor cuvinte și numere.  
  • Vizualizarea intuitivă a datelor oferă indicii care pot ajuta utilizatorii fără experiență să exploreze tipare de date datorită capabilității aplicației de a actualiza și evidenția informații și asocieri noi.
  • Data Storytelling permite obținerea de informații importante și aranjarea acestora sub forma unor prezentări. Utilizatorii pot adăuga, apoi, comentarii sau texte, având posibilitatea de a trece rapid de la prezentare la aplicație pentru detalierea analizei datelor.

Pe lângă seria de aplicații Qlik Sense pentru vizualizarea interactivă a datelor, Plaut Consulting România pune în continuare la dispoziția clienților platforma QlikView. Aceasta permite dezvoltarea de aplicații care să ajute utilizatorii fără multă experiență să analizeze datele în mod detaliat.

„QlikView a făcut ca sistemele de business inteligence să devină esențiale pentru companii, pe măsură ce a permis crearea de analize de date pentru orice proces de business”, a declarat Robert Novak, Managing Director Plaut Consulting România. „Qlik Sense răspunde nevoii tot mai acute de vizualizare rapidă a datelor, creare de grafice și rapoarte vizuale. Această combinație le dă companiilor posibilitatea să exploreze și să vizualizeze mai bine datele pe care le dețin, reușind astfel să își îmbunătățească rezultatele financiare”.

Despre Plaut Consulting

Plaut combină consultanța de business cu implementări IT orientate spre soluții. Datorită experienței acumulate atât în industrie, cât și în rezolvarea unor probleme specifice, compania dezvoltă și implementează soluții alături de clienții săi. Deși cerințele de lucru sunt complexe și vitale pentru funcționarea business-ului, Plaut dezvoltă și implementează cu succes soluții personalizate datorită competențelor și experienței sale, precum și datorită utilizării unor tehnologii de ultimă generație. Plaut dezvoltă concepte inteligente pentru obținerea unor rezultate clare. Compania a fost fondată în 1946, la Hanovra, de către Hans-Georg Plaut. Pornind de la metoda sa de calculare a costurilor marginale și a costurilor directe, grupul de consultanță Plaut reprezintă, de peste 65 de ani, o referință pentru standardele managementului modern. Cu mai bine de 1.000 de proiecte finalizate, Plaut se numără printre cei mai de succes partenerii ai SAP de peste 25 de ani. Plaut Consulting Group este prezent în Germania, Elveția, Austria și o serie de țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv România, Cehia, Polonia și Rusia, și numără peste 250 de angajați. Din septembrie 2011, Plaut este membră a grupului msg system. Plaut Aktiengesellschaft este listată la Bursa din Frankfurt, în conformitate cu Standardele Generale aplicate Piețelor Reglementate (PUT2; WKN A0LCDP; ISIN AT0000A02Z18).

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward