O achiziție secretă: Apple cumpără “Pandora For Books”

28 iulie 2014

Recent, TechCrunch a publicat o informație conform căreia Apple a făcut o altă achiziție ce favorizează folosirea  iBook-urilor proprii si mai ales înfrângerea companiei Amazon la propriul joc. A fost cumparat BookLamp, o platformă  ce dezvoltă mari servicii de analiză data-stylebook.

Recent, TechCrunch a publicat o informație conform căreia Apple a făcut o altă achiziție ce favorizează folosirea iBook-urilor proprii si mai ales înfrângerea companiei Amazon la propriul joc. A fost cumparat BookLamp, o platformă  ce dezvoltă mari servicii de analiză data-stylebook.

Confirmarea vine din partea  firmei  Apple :”Apple cumpară mici  fime din când în când, și de obicei noi nu dezvaluim scopurile si planurile noastre”.

O altă sursă spune că Apple a plătit între 10 și 15 milioane dolari pentru  BookLamp.

Cel mai cunoscut produs  BookLamp a fost Book Genome Project, o platformă ce ajută  userii să găsească prin intermediul sugestiilor cărti bazate pe analiza limbajului natural al  titlurilor. Tehnica BookLamp ar putea ajuta Apple să-și îmbunatățească serviciile pe iBook-uri cu mai bune recomandări,căutari rapide și organizare.

Deși Apple nu confirmă, TechCrunch a găsit câteva dovezi cum ar fi: vânzarea acestei companii (informație oferită de catre o persoană anonimă).Printr-o căutare mai amănunțită, TechCrunch a descoperit că mai mulți angajați s-au mutat din Idaho (locul în care s-au pus bazele platformei BookLamp) în  Cupertino, California unde Apple își are sediul.

O altă dovadă o constituie primirea a 900.000 de dolari de la susținătorii locali de catre BookLamp, confirmându-se astfel că  platforma  este prima achizție facută de Apple in Idaho. Se pare că BookLamp a fost în discuții și cu Amazon la un moment dat, dar acesta a continuat să achiziționeze Goodread, un alt concurent în spațiul de recomandari de carte.    

Pentru a păstra aparențele BookLamp  are un sediu în Boise(Idaho), și un al doilea în Cupertino dar niciun angajat ce a pus bazele acestuia nu lucrează în aceste sedii.

De asemenea angajații dădeau tag-uri și post-uri pe Facebook  în Cupertino (deși reședința lor era in Idaho), acolo unde compania își avea locația.

Book Genome Project  a fost proiectat pentru a scana stiulul de scriere de cărți care vă plac și sugerează romane sau autori cu un sentiment asemănător. Oferă de asemenea teme de conținut ce ajută la îmbunătățirea căutării.

BookLamp a vrut să facă pentru cărți ceea ce a făcut Pandora pentru muzică: scanarea conținutului de similitudini cuantificabile la recomandări de putere. Anul trecut, Book Genome Project și BookLamp CEO-ul Aaron Stanton a spus că este o indexare "40.000 la 100.000 de titluri de o săptămână."

BookLamp ar putea analiza ritmul și densitatea anumitor teme, cum ar fi conținutul sexual. Mai jos se poate vedea o alta perspectivă de la Digital Book World  folosind BookLamp, din 50 Shades Of Grey, unde  începutul  este mai bland, dar pe parcurs este presărat cu moment de zăduf și scene intermitente de robie. Astfel His Mistress By Morning este, cu siguranță, puritan cu excepția câtorva biți, în comparație  cu romanul erotic Letters To Penthouse XXVIII în care predomină scenele cu content sexual.

În afara de Book Genome Project, BookLamp a dat startul unui un joc de sortare pentru lectură. Astfel, vei ajunge la un anumit nivel câștigând insigne pentru citirea carților cu anumite teme, cum ar fi science-fiction, mister sau crimă.

O altă opțiune ar fi utilizarea BookLamp pentru a realiza un competitor pentru Amazon X-Ray,ceea ce oferă utilizatorilor posibilitatea de  a afla ce termeni sau câte personaje se află in cartea respectivă. Acest lucru ar fi folositor pentru clasificarea cărților în categorii sau marcarea celor cu conținut sexual sau violent ca fiind nepotrivit pentru copii sau pur și simplu furnizarea de paritate caracteristica cu aplicația Kindle Amazon, care ofera X-Ray pe iOS.

Apple iBooks nu se concentrează pe personalizare. El dispune de Top Lists precum App Store, selecții, autori, categorii dar nu dispune de “daca nu vă place asta atunci citiți asta”. Dacă Apple vă poate face recomnandări ce vă vor spori încrederea atunci veți închiria sau cumpara carți de la el.

În acest moment BookLamp reprezintă o armă în jocul real de cărți între Apple și Amazon.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward