Noua versiune Kaspersky Security Cloud îmbunătățește controlul confidențialității datelor pentru aplicații și site-uri

30 septembrie 2019

Kaspersky a actualizat Kaspersky Security Cloud - serviciul său disponibil pe baza unui cont, cu acces la cele mai bune tehnologii și resurse ale companiei, pentru utilizatorii individuali - cu noi modalități de a proteja viața privată a utilizatorilor, pe mai multe dispozitive. Kaspersky Security Cloud reduce acum riscul de a fi încălcată confidențialitatea datelor utilizatorilor, avertizându-i asupra riscurilor unor permisiuni periculoase, solicitate de aplicații pe dispozitivele Android. În plus, informează utilizatorii despre încercările de phishing ascunse în spatele link-urilor scurtate către diferite site-uri. Linia tradițională de produse Kaspersky, ce include de la soluții de bază la unele premium, a primit, de asemenea, îmbunătățiri de performanță și optimizarea numărului de notificări.

Noua versiune Kaspersky Security Cloud îmbunătățește controlul confidențialității datelor pentru aplicații și site-uri

Conform raportului Kaspersky - Adevărata valoare a confidențialității datelor digitale: utilizatorii o subestimează? - este din ce în ce mai des întâlnit ca utilizatorii să-și protejeze confidențialitatea datelor în mediul digital verificând setările de pe dispozitivele și aplicațiile pe care le utilizează. Mai exact, mai mult de o treime (35%) dintre utilizatori respectă această practică.

Având în vedere, însă, că aplicațiile de astăzi fac deseori solicitări suspecte, care ar putea pune în pericol confidențialitatea datelor utilizatorilor, se creează confuzie. Pentru a simplifica modul în care utilizatorii pot avea mai mult control asupra confidențialității datelor personale și a economisi timpul pierdut cu managementul setărilor, noua funcție Kaspersky Security Cloud pentru dispozitivele Android le permite utilizatorilor să vizualizeze și să gestioneze permisiunile aplicațiilor într-un singur loc. Acest lucru ajută la identificarea cererilor potențial periculoase sau îndoielnice făcute de o aplicație și explică riscurile asociate cu diferite tipuri de permisiuni solicitate frecvent.

Pe lângă permisiunile suspecte cerute de aplicații, există un alt risc de care utilizatorii trebuie să fie conștienți și acest lucru a fost luat în considerare în noua versiune Kaspersky Security Cloud. În ultimii ani, URL-urile scurte au cunoscut o adopție pe scară largă datorită numărului redus de caractere, foarte utile în mesageria instantanee sau în tweet-uri. Multe servicii legitime folosesc acum URL-uri scurte pentru a face legătura cu paginile web dorite, în scopuri de vânzări și marketing. În ciuda beneficiilor, acestea pot fi periculoase, deoarece utilizatorii nu știu unde duc link-urile respective. Acest lucru poate avea consecințe grave în privința confidențialității datelor și a dus la creșterea popularității adreselor URL scurte în rândul infractorilor cibernetici, în ultimii ani. Pentru a combate acest lucru, utilizatorii Kaspersky Security Cloud au la dispoziție o funcție anti-phishing îmbunătățită, menită să protejeze mai bine informațiile personale. Serviciul analizează URL-urile scurte și avertizează dacă în spatele lor este ascuns un link de phishing. Ca parte a acestui proces, Kaspersky Security Cloud trimite o alertă anti-phishing utilizatorului și se asigură că link-urile și site-urile pe care le accesează sunt sigure.

„Pentru utilizatorii moderni, nu mai este suficient să își securizeze dispozitivul”, explică Marina Titova, Head of Consumer Product Marketing at Kaspersky. „Infractorii cibernetici sunt din ce în ce mai interesați să obțină informațiile personale ale utilizatorilor - fie că este vorba despre informații financiare sau despre istoricul de căutări. Dacă aceste informații sunt expuse, victima poate fi afectată, ceea ce face ca problema confidențialității digitale să fie extrem de importantă. Pentru a oferi mai mult control asupra informațiilor personale, indiferent de tipul de dispozitiv pe care îl folosesc, am actualizat Kaspersky Security Cloud. Astfel, ajutăm utilizatorii să își păstreze datele personale în siguranță pe mai multe dispozitive.”

Există trei ediții ale Kaspersky Security Cloud: Gratuit (versiunea extinsă a Kaspersky Free care acum, în afară de Windows, acceptă dispozitive mobile și oferă protecție personalizată), Personal și Family. Fiecare ediție oferă un număr diferit de aplicații, instrumente și tehnologii. Toți abonații Kaspersky Security Cloud pot instala aplicațiile și tehnologiile sale pe PC, Mac și dispozitive mobile. Mai mult, toți clienții vor primi gratuit noile funcții și actualizări în perioada de abonament.

Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security și Kaspersky Total Security: îmbunătățiri ale performanței și o experiență mai bună de utilizare

Pe lângă actualizarea Kaspersky Security Cloud, Kaspersky a perfecționat și interfața și funcțiile cheie din Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security și Kaspersky Total Security. Acest lucru a crescut performanța și a îmbunătățit modul în care utilizatorii primesc notificări, precum și experiența generală de utilizare.

Kaspersky a lucrat la îmbunătățirea performanțelor soluțiilor sale de securitate tradiționale pentru Windows. De exemplu, pentru a micșora timpul de scanare a sistemului, restricția cu privire la resursele consumate ale PC-ului a fost eliminată. În plus, cea mai recentă versiune poate fi instalată în doar jumătate din timp și este cu 15% mai „ușoară” - deci există o încărcare mai mică pe computerul utilizatorului.

Nu în ultimul rând, soluțiile de securitate doar alertează în legătură cu evenimentele semnificative și asigură o experiență de utilizare fără probleme. De exemplu, atunci când un utilizator vizitează un site web bancar, primește o notificare din funcția Safe Money, informându-l că sesiunea este sigură.

Kaspersky a simplificat, de asemenea, modul în care se transmit datele de autentificare și informațiile despre cont între produsele companiei. Astfel, cei care sunt deja utilizatori ai unora dintre programele Kaspersky nu trebuie să-și reintroducă datele ori de câte ori instalează un produs nou. În schimb, le pot gestiona pe toate dintr-un singur cont My Kaspersky.

Kaspersky Lab este unul dintre furnizorii de soluții de securitate informatică cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial. În prezent, compania este una dintre cele mai importante patru companii de securitate IT*, continuând să-și îmbunătățească poziția pe piață. Potrivit rezultatelor financiare ale companiei î...

Află mai multe
Aplicații software recomandate

Kaspersky Anti-Virus 2015 vă oferă tehnologii antivirus esențiale pentru PC-ul dumneavoastră cu o protecție in timp real bazată pe cloud - pentru cele mai noi amenințări de tip malware. Lucrând in fundal - cu un scan inteligent si ...

Citește tot arrow_forward

Kaspersky Internet Security 2015 combină o arie vastă de tehnologii ușor de folosit și riguroase pentru a vă proteja de orice tip de malware, dar si de amenințările existente pe Internet - inclusiv cybercriminalii care încearcă să vă ...

Citește tot arrow_forward

Kaspersky Small Office Security este o soluție special creată pentru microintreprinderi. Oferă o protecție de nivel înalt pentru PC si server, fiind ușor si rapid de instalat, configurat si utilizat. De asemenea, puteți administr...

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP anunță un nou director regional de operațiuni pentru regiunea Europa de Sud-Est și Ucraina

Schimbări în organigrama regională SAP - Alexander Meixner, noul Chief Operating Officer pentru Europa de Sud-Est 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Estimare KeysFin: piața locală de software va crește și în 2020, la un nou maxim istoric, de peste 8 miliarde de euro

Industria de software din România va crește cu aproximativ 12,5% în 2020, ajungând la un volum de business de aproximativ 8,2 miliarde de euro, potrivit estimărilor specialiștilor KeysFin.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Tremend continuă strategia de expansiune internațională prin deschiderea unui birou în Luxemburg

Tremend, nominalizată de Deloitte și FT1000 între cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, deschide un birou în Luxemburg, consolidându-și astfel prezența în Benelux. Extinderea reconfirmă poziția companiei ca furnizor european de tehnologie și angajamentul său strategic pentru această piață. 

Citește articolul arrow_forward