Microsoft lansează platforma de cloud pentru aplicațiile business

13 iulie 2016

Microsoft a prezentat cea mai recentă actualizare a strategiei sale de cloud și anume, ceea ce CEO-ul Satya Nadella descrie ca fiind o "platformă de generare a oporunităților” pentru terți dezvoltatori. AppSource este aplicația care expune date Microsoft Graph din Office 365 și Dynamics 365 pentru a crea perspective de afaceri.

Microsoft lansează platforma de cloud pentru aplicațiile business

Microsoft a prezentat cea mai recentă actualizare a strategiei sale de cloud și anume, ceea ce CEO-ul Satya Nadella descrie ca fiind o "platformă de generare a oporunităților” pentru terți dezvoltatori. AppSource este aplicația care expune date Microsoft Graph din Office 365 și Dynamics 365 pentru a crea perspective de afaceri.

Într-un discurs pe care l-a ținut la Conferința globală a partenerilor Microsoft din Toronto, Nadella a afirmat: "viitorul începe cu misiunea noastră. Fiecare decizie pe care o luăm are ca obiectiv determinarea fiecărei persoane și fiecărei organizații de pe planetă să se implice, să facă mai mult.”

În ceea ce privește saltul domeniului IT, de la sistemele centrale de mari dimensiuni către tehnica de calcul desktop, Nadella consideră că :,,eu nu m-aș fi aflat în fața voastră dacă nu exista acest ecosistem și capacitatea de a obține tehnologie din fiecare colț al lumii.”

Potrivit CEO-ului Microsoft, transformarea digitală este esențială pentru orice afacere. ,,Directorii companiilor își doresc să utilizeze tehnologia digitală pentru a-și îmbunătăți performanțele în afaceri. În fiecare loc în care există cheltuieli de operare, există și o creștere a eficienței, ceea ce înseamnă oportunitate pentru tehnologia digitală. Fiecare client contribuie la construirea tehnologiei digitale. Fiecare afacere, oricât de mică, va deveni o afacere digitală.”

Nadella a prezentat cea mai nouă tehnologie Microsoft, pentru cloud, numită AppSource, o piață de aplicații pentru Azure (Office 365) și bazată pe Microsoft Dynamics, aplicații ce au capacitatea de a realiza schimbul de date. ,,Transferul către zona de cloud implică proiecte, calendare, grafice. Aceste date, obținute în timp real se pot folosi pentru a construi noi produse informaționale prin intermediul Microsoft Graph.”

"Cu AppSource se pot crea aplicații pentru micro-afaceri, cu interfață modernă” (Nadella). Microsoft creează o platformă de oportunitate cu AppSource care să extindă ceea ce face în prezent în Office 365 și Dynamics 365. Această abordare va permite companiilor de software (terțe părți) să-și extindă serviciile de date pentru a construi aplicații de afaceri personalizate.

De exemplu, Rolls-Royce utilizează platforma Microsoft pentru a-și extinde serviciile pe care le oferă clienților companiei aeriene.  Producătorul motorului de avion a declarat că intenționează să-și  extindă  serviciile TotalCare prin utilizarea Microsoft Azure IoT și Cortana Intelligence pentru a identifica problemele ce apar la motoarele avioanelor.

Reprezentanții companiei Rolls-Royce au declarat că se așteaptă ca acest software să permită creșterea eficienței companiei aeriene. Cu o economie de combustibil de 1%, echivalentul a 250.000 de dolari pe avion în fiecare an, parteneriatul este de așteptat să contribuie la economisirea a milioane de dolari.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward