Investiție de peste 200.000 Euro în platforma software dedicată inovării kinetoterapiei și fitness-ului

04 iulie 2017

Power Net Consulting anunța luna trecută dezvoltarea unei platforme software care să asiste utilizatorii în efectuarea ”la distanță” a ședințelor de kinetoterapie, fitness, sau a altor forme de exercițiu fizic. Aceasta este prima aplicaţie care nu doar colectează şi redă date, cum fac cele mai multe gadgeturi de astăzi, ci realizează și interpretarea datelor colectate, iar pe baza indicaţiilor specialiştilor, utilizatorul este ajutat să se corecteze individual.

Investiție de peste 200.000 Euro în platforma software dedicată inovării kinetoterapiei și fitness-ului

Power Net Consulting anunța luna trecută dezvoltarea unei platforme software care să asiste utilizatorii în efectuarea ”la distanță” a ședințelor de kinetoterapie, fitness, sau a altor forme de exercițiu fizic. Aceasta este prima aplicaţie care nu doar colectează şi redă date, cum fac cele mai multe gadgeturi de astăzi, ci realizează și interpretarea datelor colectate, iar pe baza indicaţiilor specialiştilor, utilizatorul este ajutat să se corecteze individual.

Într-un interviu cu Emil Munteanu, CEO Power Net Consulting, iată ce am aflat despre un business inovator pe piața din România.

  1. Care este stadiul în care se află produsele în acest moment?

Stadiu actual este unul de validare tehnologică în general și de validare algoritmică în particular. La finalul acestei etape dorim să avem finalizat prototipul care să ne permită în etapa imediat următoare testarea la scară mare, colectarea masivelor de date și optimizarea algoritmilor.

  1. Care este particularitatea de tip funcționalitate tehnică ce dă valoare adăugată produselor?

La baza acestui produs va sta o platformă software capabilă de integrarea cu multiple echipamente de pe piață din gama ceasurilor inteligente sau a brățărilor de fitness (”wrist-based devices”). Scopul produsului este de a asista practicanții de exerciții fizice, cu un focus deosebit pentru cei angrenați în recuperarea fizică ușoară sau pentru cei ce-și doresc însușirea/perfecționarea procedeelor specifice din gama fitness/yoga/pilates/etc. Prin intermediul unor algoritmi inovatori platforma va evalua calitatea și eficiența sesiunilor de practică, analizând mișcările în regim de corectitudine și viteză. Ulterior se vor calcula și monitoriza în timp o serie de indicatori complecși, predefiniți sau configurabili la nivel de utilizator, esențiali în evaluarea calităților și a deprinderilor motrice.

Merită menționat că, într-o etapă ulterioară, dorim dezvoltarea platformei în scopul detecției și evaluării posturilor statice sau în mișcare pentru cât mai multe scenarii de utilizare din viața omului modern (ex.: la birou, la volan, în timpul mersului, în timpul somnului, etc.).

Adițional, dorim dezvoltarea unei brățări standard ”low-cost” care să includă senzoristica, strict necesară pentru scenariile în care e nevoie de o precizie și acuratețe superioară față de ceea ce pot oferi ”wrist-based devices”-urile actuale. În funcție de tipologia și complexitatea exercițiilor, optimizarea rezultatelor va presupune adăugarea uneia sau mai multor brățări standard.

 

  1. Cum vor fi comercializate soluțiile de tip smart wearables propuse de Power Net Consulting?

Inițial, platforma software va fi lansată cu titlu de gratuitate. Ulterior i se va stabili un preț de tipul subscripției lunare, care va include reduceri pentru grupuri/familii/copii sau bătrâni. Dorința noastră actuală este ca brățara low-cost să poată fi disponibilă și sub forma unui kit de tip ”open” (adică schema, lista de componente și instrucțiunile de asamblare să poată fi descărcate de pe site-ul nostru fără costuri).

  1. Ce tipuri de piețe și de parteneri strategici vizați pentru extindere?

Pe lângă publicul larg angrenat în execuția corectă a exercițiilor fizice, estimăm interes din partea instituțiilor de sănătate dedicate recuperării fizice și kineto-terapiei – publice sau private, precum precum și din partea organizațiilor cu activități de fitness/yoga sau alte tipuri de sport/educație fizică.

  1. Intenționați să luați în considerare și un parteneriat cu instituțiile publice de sănătate?

Sigur, în măsură în care vom găsi interes din partea acestora.

  1. Din punctul de vedere al business-ului, care este investiția evaluată până la acest moment și în ce măsură există interes pentru atragerea unor runde de finanțare?

Până în momentul de față, firma a investit din fonduri proprii peste 200k euro. Evident că am gasit interes în diverse zone pentru a deschide noi parteneriate care sa aduca aport de capital pentru susținerea și dezvoltarea ulterioară. Căutam pe cineva care să fie alaturi de noi nu numai și investitor, căutam pe cineva care să creada și să ne ajute la marketarea cât mai corectă a acestei platforme.

Mai multe detalii despre produse pot fi citite aici.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward