Interviu cu Daniela Ganea, Project Manager Agile Mammoths Games (14-15 martie, Cluj)

14 februarie 2019

Agile Mammoths Games, la a XI-a ediție, din nou în Cluj

Interviu cu Daniela Ganea, Project Manager Agile Mammoths Games (14-15 martie, Cluj)

Ce le-ai spune Daniela, celor care nu au auzit de noi, despre conceptul evenimentului Agile Mammoths Games?

Daniela: Agile Mammoths Games nu este doar un eveniment dedicat specialiștilor din industria IT, ci și pasionaților de Agile. Este o întreagă aventură în echipă, o competiție între echipe, unde scopul principal este învățarea sau consolidarea noțiunilor de Agile Project Management într-o atmosferă distractivă și dinamică.

Cu ce se diferențiază Agile Mammoths Games față de celelalte conferințe IT sau de management de proiect?

Daniela: În primul rând, ne diferențiem prin designul evenimentului. Agile Mammoths Games a pornit ca o conferință tradițională însă, de patru ediții, aplicăm metode de ”playful design”, transformând-o în ”FUN-ference”. Conceptul a luat naștere pe piața românească în 2016, când ne-am dorit să surprindem comunitatea IT din Cluj.

În al doilea rând, ne-am dorit ca participanții să fie implicați activ în dinamica evenimentului, nu doar să ia parte la o serie de prezentări timp de o zi. Acum, aceștia pot participa la activitățile puse, în paralel, la dispoziția acestora, în funcție de preferințele lor și strategia echipei din care fac parte.

Indiferent dacă aleg să meargă la workshopuri, la sesiunile de Agile Talks sau decid să joace un board game, să rezolve teste sau studii de caz, aceștia au posibilitatea să învețe sau să practice Agile Project Management.

Noutatea vine și din faptul că participanții sunt grupați ad-hoc în echipe, au libertatea să se organizeze și să dezvolte propria strategie. În spiritul competiției, echipele astfel formate, vor acumula puncte în funcție de gradul de îndeplinire al misiunilor. În plus, pentru că activitatea unei echipe Agile nu se termină fără o retrospectivă, la finalul evenimentului, toate echipele vor simula o astfel de ceremonie. Deci, suntem Agile până la final. J

Ce invitați avem anul acesta?

Daniela: Pentru ediția din 2019, îl avem invitat, în această aventură, pe Arik Diamant, care ne va vorbi despre Converting your partner – how to work agile with a partner who wants to work "the old way.

De asemenea, participanții vor avea ocazia să descopere, pe parcursul competiției, workshopuri susținute: Simona Bonghez, Nicoleta Pfeffer Barbela, Sorin Sfîrlogea.

O altă misiune va fi aceea de a participa la Agile Talks, prezentări scurte pe teme de Agile Project Management, bineînțeles, unde vor avea ocazia să interacționeze cu: Dan Suciu, Ovidiu Mățan, Bogdan Mureșan și mulți, mulți alții.

Iar a doua zi, pot să aprofundeze unul dintre cele 3 training-uri de o zi pe care le vom avea puse la dispozitia lor, în paralel, și anume:

  • Lean Startup – the agile framework for developing great products in conditions of extreme uncertainty - Trainer Arik Diamant
  • Have a nice conflict - Trainer Simona Bonghez
  • Agile Estimation is a Team Sport - Trainer Bogdan Mureșan

Nu în ultimul rând, vor întâlni și vor împărtăși din experiența lor alături de colegi developeri, solution arhitects, team leaderi din industria IT dar și pasionați de Agile.

Cu ce vor pleca acasă?

Daniela: În primul rând, vor avea ocazia să învețe sau să își consolideze cunoștințele de Agile și Lean într-o atmosferă distractivă și dinamică. În al doilea rând, prin natura competiției, participanții vor exersa lucrul în echipă, cu scopul de a aduna cât mai multe puncte. Și, bineînțeles, nu vor lipsi premiile surpriză. J

Daniela, un ultim mesaj pentru cititori?

Daniela: Îi așteptăm cu mult drag pe 14-15 martie, în Cluj-Napoca, la Grand Hotel Italia, la cea mai mare ”FUN-ference” pe teme Agile, să se aventureze într-o competiție plină de momente wow.

Iar dacă doresc să se înscrie sau să afle mai multe detalii, o pot face accesând link-ul http://colorsinprojects.ro/evenimente/. De asemenea, ne pot urmări în social media pentru a rămâne la curent cu toate noutățile și surprizele pe care le pregătim. (Youtube, Facebook, Linkedin)

Ne vedem acolo!

Daniela Ganea

Project Manager, Colors in Projects

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward