Google intenționează să achiziționeze Firework, competitorul TikTok

09 octombrie 2019

Firework este o aplicație de video-sharing, similară TikTok, ce le permite utilizatorilor să creeze și să distribuie video-uri de maxim 30 de secunde. Aplicația este considerată a fi competitorul TikTok, dar există câteva diferențe semnificative între cele două.

Google intenționează să achiziționeze Firework, competitorul TikTok

Una dintre ele este dată de faptul că Firework nu se adresează doar publicului alcătuit din adolescenți și tineri, cum este cazul TikTok. Dimpotrivă, Firework se concentrează spre atingerea segmentelor de public diferite, inclusiv pe acelea formate din adulți.

În prezent, Firework este evaluat la 100 de milioane de dolari, dar momentan nu sunt dezvăluite detalii despre valoarea achiziției din partea Google. De asemenea, Fireworks a fost în discuții avansate în vederea achiziției și cu Weibo, o rețea de socializare prezentă pe piața din China. Se pare, însă, că evoluția negocierilor cu Google a devansat propunerea Weibo.

În primul trimestru al anului, TikTok s-a clasat pe locul trei în topul celor mai descărcate aplicații la nivel internațional. În timp ce Twitter are aproximativ 330 de milioane de utilizatori, TikTok se mândrește cu depășirea pragului de jumătate de miliard.

TikTok a atras milioane de download-uri de-a lungul timpului, anul trecut, compania a generat 7.2 miliarde de dolari, în prezent fiind evaluată la 78 de miliarde de dolari.

Sursa foto: FactorDaily

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward