Google achiziționează AIMatter – producătorul aplicației de tip computer vision, Fabby

19 august 2017

Computer vision este tehnologia creată pe baza sistemelor de inteligență artificială care pot vizualiza și procesa imagini în același mod în care o pot face și ființele umane, sau chiar mai bine decât o fac acestea.

Google achiziționează AIMatter – producătorul aplicației de tip computer vision, Fabby

AIMatter este un startup lansat în Belarus, ce a creat o platformă AI, bazată pe tehnologii SDK, care are capacitatea de a procesa imaginii în mod rapid de pe device-urile mobile, având inclusiv o aplicație care editează fotografii și video-uri, Fabby, acesta din urmă fiind folosită ca un prototip al tehnologiei implicate. De asemenea, AIMatter poate detecta într-o imagine atribute precum sexul subiectului, poziționarea ochilor, buzelor și nasului, aplicația fiind asemănătoare, din punctul de vedere al tehnologiei folosite cu Snapchat.

Termenii contractuali și sumele tranzacției nu au fost făcute publice, ceea ce este cunoscut este faptul că Fabby are la activ peste 2 milioane de descărcări și va fi funcțională și pe viitor, în timp ce echipa AIMatter va fi incorporată în echipa Google.

AIMatter deține birouri în Minsk, Bay Area și Zurich, Elveția fiind un puternic centru cu viziune tehnologică.

În ceea ce privește planurile viitoare ale Google în privința utilizării tehnologiei în strategia proprie, acest lucru nu este unul cert. ITPro.co.uk lansează ipoteza conform căreia aplicația poate fi folosită în direcția eforturilor companiei de a se concentra pe realitatea augmentată, așa cum este, de exemplu, proiectul Project Tango.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

56% dintre organizațiile din România ar apela prima dată la furnizorul lor de securitate cibernetică, după un atac

Pe fondul unui peisaj al amenințărilor cibernetice care evoluează permanent, peste jumătate dintre organizațiile europene (57%) consideră că este ușor pentru atacatori să își ducă la bun sfârșit planurile fără a lăsa vreo urmă. În plus, 79% dintre respondenți ar vrea să știe cine se află în spatele unui atac – conform unui studiu[1] recent Kaspersk...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Aplicațiile software pentru consultații medicale – în topul preferințelor spitalelor și clinicilor private

Sistemul medical este unul dintre principalii actori ai mediului economic, poziționându-se mereu la baza piramidei nevoilor oamenilor, fie că este vorba despre persoane fizice sau juridice. Astfel, Softlead recomandă achiziția și implementarea aplicațiilor software dedicate, ca instrumente vitale de planificare și oferire a consultațiilor medicale la distanță....

Citește articolul arrow_forward