Gartner: Orientul Mijlociu și Africa – creșteri masive ale pieței de Business Intelligence

13 august 2015

Gartner anunța o creștere semnificativă pentru anul 2014 în ceea ce privește piața aplicațiilor software de Business Intelligence (BI), evaluată la 245 de milioane de dolari.

Gartner: Orientul Mijlociu și Africa – creșteri masive ale pieței de Business Intelligence

Gartner anunța o creștere semnificativă pentru anul 2014 în ceea ce privește piața aplicațiilor software de Business Intelligence (BI), evaluată la 245 de milioane de dolari. Mai exact, suita de soluții care se încadrează în acest segment cuprinde platforme BI, dedicate managementului organizațional (CPM) sau cele cu rol în analiza datelor.

Conform studiilor publicate de Gartner, gigantul SAP continuă să fie lider în topul companiilor furnizoare de astfel de soluții software pentru MENA (Orientul Mijlociu și Africa), fiind urmat de Oracle, Microsoft, IBM, Olik, Panorama Software, Tableau și de alții.

Deși interesul companiilor utilizatoare pentru migrarea în cloud pare să fie în continuă creștere, fapt susținut și de infrastructura avansată și de nivelul operațional, procesele de migrare sunt lente. Lipsa competențelor avansate de susținere, în special în cazul gestionării fluxurilor de tip Big Data, precum și complexitatea tehnologică și dinamica dezvoltării industriilor derivate, toate acestea devin factori perturbatori ai implementării soluțiilor și ai migrării în cloud.

Importanța implementării soluțiilor de tip Business Intelligence este evidentă în cazul companiilor care susțin sprijinirea luării deciziilor corecte, bazate pe o informare continuă, precum și în cazul organizațiilor care doresc rezolvarea problemelor consumatorilor finali, managementul riscurilor, analiza și raportarea deciziilor de investiție.

Un segment extrem de interesant în care crește tot mai mult aplicabilitatea soluțiilor de tip BI este Social Media, ce le permite companiilor utilizatoare distribuirea descrierilor detaliate ale produselor către un număr cât mai mare de clienți internaționali. Alegerea adoptării unui astfel de sistem are la bază avantajele evidente ale creșterii ratelor de conversie.

În cadrul Softlead, portofoliul aplicațiilor software de tip Business Intelligence poate fi consultat aici, în topul aplicațiilor pentru care au fost generate lead-uri aflându-se compania Transart, cu aplicația dedicată

Produs din categoria Business Intelligence (BI)BI Adviser este un instrument vital pentru managementul unei companii care utilizează o aplicaţie din gama ERP furnizată de Transart. Instrument de tip „dashboard & analyzer”, dezvoltat pe platforma QlikViewBI Adviser transpune vizual informaţii esenţiale despre operaţiunile comerciale şi financiare ale companiei. Grupând indicatori cheie de performanţă (KPI) în panouri de control tematice sau departamentale (dashboards), BI Adviser permite monitorizarea funcţionării afacerii (vânzări, stocuri, cash-flow, încasări, plăţi), realizarea de analize şi identificarea tendinţelor care pot afecta derularea profitabilă a afacerii.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward