Gartner: La nivel global, tehnologiile RPA au înregistrat creșteri cu 63%

03 iulie 2019

Conform Gartner, tehnologiile software de tip RPA au crescut cu 63%, fiind estimate încasări de peste 1.3 miliarde de dolari în 2019 din implementarea acestor soluții.

Gartner: La nivel global, tehnologiile RPA au înregistrat creșteri cu 63%

Robotic Process Automation (RPA) software a avut încasări record în anul anterior, poziționându-se ca fiind segmentul de piață cu cea mai rapidă creștere la nivel global. Competiția este una extrem de intensă, primii 5 furnizori de astfel de soluții însumând 47% din piața globală dedicată.

Pe prima poziție a topului publicat de Gartner, ce listează clasamentul încasărilor pentru soluții și tehnologii RPA se află UiPath, companie înființată în România în 2005. Astfel, UiPath a avut încasări de 114,8 milioane de dolari, în creștere cu 629,5% față de anul 2017. Firma înființată la București controlează 13,6% din piața de RPA mondială, fiind liderul domeniului. 

Tehnologiile software RPA au câștigat utilizatori în rândul reprezentanților industriei bancare, de asigurări, telecomunicații și utilități.

Compania de studii de piață Gartner se așteaptă ca piața soluțiilor RPA să difere tot mai mult în următorii ani. Companii mari precum IBM, Microsoft sau SAP sunt deja parteneri sau vor achiziționa furnizori RPA, fapt ce va duce nu doar la o creștere a pieței, ci și la o educare și informare masivă a unor noi tipologii de clienți.

UiPath este o companie romanească cu sediul central in Statele Unite și birouri în șase țări, specializată în dezvoltarea si vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate

RPA vine de la Robotic Process Automation și reprezintă o tehnologie software care facilitează construirea, implementarea și managementul roboților software capabili să imite activitățile umane, interacționând cu sisteme digitale și...

Descoperă aplicația arrow_forward

Roboti RPA  sunt soluții proprii de automatizare a proceselor folosind tehnologia Robotic Process Automation de la UiPath. Roboții software sunt concepuți pentru a automatiza o gamă largă de sarcini repetitive; roboții software in

Descoperă aplicația arrow_forward

Robotic Process Automation (UiPath)   Noi va putem automatiza procesele cu ajutorul unor roboti, care sa preia task-uri repetitive ale angajatilor. Astfel, avand mai mult timp liber, acestia se pot concentra pe mun

Descoperă aplicația arrow_forward

Articole IT&C similare
Softlead

Softlead Weekly News - 29 aprilie 2022

Află care sunt cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional. Un proiect special creat de Softlead.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Top 6 dezastre celebre ce au implicat soluții de inteligență artificială (AI)

Potrivit unui raport publicat de CIO, peste 39% dintre liderii din domeniul IT afirmă că analiza datelor va genera cea mai mare investiție IT în viitorul apropiat. Perspectivele obținute din analize și acțiuni conduse de algoritmi de machine learning sau AI pot oferi organizațiilor un avantaj competitiv, dar greșelile pot fi costisitoare în ceea ce privește reputația,...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

MassMutual Romania - Sponsor Principal la DevTalks, cea mai amplă conferință expo din industria IT

DevTalks Romania, cea mai amplă conferință expo pentru dezvoltatorii software și profesioniștii IT din România, revine pe 8-10 iunie 2022 într-un nou format, fizic și online, sub conceptul umbrelă AI & Innovation, Humanity Reimagined.

Citește articolul arrow_forward