Gartner: La nivel global, tehnologiile RPA au înregistrat creșteri cu 63%

03 iulie 2019

Conform Gartner, tehnologiile software de tip RPA au crescut cu 63%, fiind estimate încasări de peste 1.3 miliarde de dolari în 2019 din implementarea acestor soluții.

Gartner: La nivel global, tehnologiile RPA au înregistrat creșteri cu 63%

Robotic Process Automation (RPA) software a avut încasări record în anul anterior, poziționându-se ca fiind segmentul de piață cu cea mai rapidă creștere la nivel global. Competiția este una extrem de intensă, primii 5 furnizori de astfel de soluții însumând 47% din piața globală dedicată.

Pe prima poziție a topului publicat de Gartner, ce listează clasamentul încasărilor pentru soluții și tehnologii RPA se află UiPath, companie înființată în România în 2005. Astfel, UiPath a avut încasări de 114,8 milioane de dolari, în creștere cu 629,5% față de anul 2017. Firma înființată la București controlează 13,6% din piața de RPA mondială, fiind liderul domeniului. 

Tehnologiile software RPA au câștigat utilizatori în rândul reprezentanților industriei bancare, de asigurări, telecomunicații și utilități.

Compania de studii de piață Gartner se așteaptă ca piața soluțiilor RPA să difere tot mai mult în următorii ani. Companii mari precum IBM, Microsoft sau SAP sunt deja parteneri sau vor achiziționa furnizori RPA, fapt ce va duce nu doar la o creștere a pieței, ci și la o educare și informare masivă a unor noi tipologii de clienți.

UiPath este o companie romanească cu sediul central in Statele Unite și birouri în șase țări, specializată în dezvoltarea si vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

Aplicații software recomandate

Robotic Process Automation (UiPath)   Noi va putem automatiza procesele cu ajutorul unor roboti, care sa preia task-uri repetitive ale angajatilor. Astfel, avand mai mult timp liber, acestia se pot concentra pe mun

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Early Game Ventures investeşte în rețeaua de stații de încǎrcare ultra-rapidǎ pentru vehicule electrice – WATTO

WATTO Stations (www.watto.eu), companie românească recent înființată, care construiește o rețea regionalǎ de stații de încǎrcare ultra-rapidǎ destinatǎ vehiculelor electrice, anunță o rundă de finanțare condusă de fondul de investiții Early Game Ventures. Asistența juridică a tranzacției a fost asigurată de casa de avocaturǎ DLA Piper Dinu....

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Leader Team Broker și CFC lansează prima poliță de asigurare pentru IT&C care include amenzi GDPR

Leader Team Broker, jucător cheie pe piața asigurărilor din România, în parteneriat cu CFC, asigurator britanic și pionier în riscuri speciale, a creat primul produs de cyber security pentru companiile din domeniul tehnologiei, care acoperă și amenzile GDPR.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Bazele de date, aplicațiile software și nevoia de digitalizare.

10% dintre solicitările de aplicații software primite în platforma Softlead, dedicate aplicațiilor software personalizate (custom) au la bază cerința dezvoltării unei baze de date. Unde se ajunge de la o astfel de cerință în contextul unei companii mari? 

Citește articolul arrow_forward