Gartner: Aplicațiile software dedicate automatizării robotizate – o piață de 2 miliarde de dolari în 2021

21 septembrie 2020

Care a fost apetitul pentru tehnologii RPA în 2020 și ce indică trendurile?

Gartner: Aplicațiile software dedicate automatizării robotizate – o piață de 2 miliarde de dolari în 2021

Industria soluțiilor software de tip RPA (Robotic Process Automation) a înregistrat creșteri și în perioada scăderilor economice cauzate de pandemia din acest an. Astfel, conform previziunilor Gartner, încasările din implementări software de tip RPA vor atinge 1.89 miliarde de dolari în 2021, cu o creștere de 19.5% față de anul anterior.

Oportunitatea pe care o generează piața RPA este dată de nevoia companiilor de a-și îmbunătăți procesele de business, performanțele interne, rapiditatea și productivitatea, cu atât mai mult cu cât impactul pandemiei a fost unul sever asupra echipelor de lucru și cifrelor de business, per ansamblu. Companiile au în vedere scăderea costurilor în perioada următoare, iar pentru activitățile repetitive, soluțiile software de tip RPA sunt o variantă optimă, Fabrizio Biscotti, Research Vice President în cadrul Gartner.

La nivel global, veniturile companiilor care implementează tehnologii RPA au crescut constant chiar și în anul 2020, mai exact cu 11.9% față de anul 2019. În același timp, costurile soluțiilor RPA au suferit adaptări din perspectiva costurilor, având o scădere cu 10-15% în 2020 față de anul anterior.

Coform Gartner, la nivel global, recesiunea și scăderile cauzate de contextul pandemic vor direcționa peste 90% dintre companiile mari spre digitalizare prin implementarea soluțiilor RPA în următorii ani. Adopția tehnologiilor software robotizate va veni din industriile non IT.

Ai nevoie de o aplicație software potrivită companiei tale? Completează formularul de contact de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected].

Aplicații software recomandate

Robotic Process Automation (UiPath)   Noi va putem automatiza procesele cu ajutorul unor roboti, care sa preia task-uri repetitive ale angajatilor. Astfel, avand mai mult timp liber, acestia se pot concentra pe mun

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cum ajută digitalizarea companiile din România?

Softead lansează o campanie de informare și de conștientizare a impactului digitalizării asupra companiilor din România. Cum le-au ajutat aplicațiile software și instrumentele online să își salveze business-urile, să crească și să dezvolte noi perspective în perioadă de criză și nu numai?

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Dezvoltatorii amenințărilor GandCrab se pregătesc să închidă afacerea. Bitdefender oferă al patrulea decriptor gratuit victimelor

Amenințarea ransomware cu cea mai mare cotă de piață din lume, de peste 50%, primește o nouă lovitură prin colaborarea solidă dintre autorități și industria de securitate informatică.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Statistici oficiale 2020: Cum s-a manifestat apetitul companiilor pentru digitalizare într-un an atipic?

Softlead, singurul marketplace B2B dedicat aplicațiilor software, ce ajută companiile să aleagă soluția potrivită, anunță rezultatele anului 2020, care vizează interesul companiilor din România pentru digitalizare prin implementări software.

Citește articolul arrow_forward