Fun Facts: Cât de rapidă și puternică este tehnologia 3D XPoint™?

29 iulie 2015

Tehnologia, mai ales cea din domeniul memoriei, poate fi copleșitoare cu atât de multe caracteristici cărora să le fie ținută evidența. 

Tehnologia, mai ales cea din domeniul memoriei, poate fi copleșitoare cu atât de multe caracteristici cărora să le fie ținută evidența. 

Tehnologia 3D XPoint™ prezintă multe potențiale avantaje pentru anumite aplicații de înaltă performanță. Exemplele de mai jos ajută la vizualizarea acestor avantaje într-un mod mai abstract, folosind exemple din viața de zi cu zi.

 

Performanța tehnologiei 3D XPoint™

 • Tehnologia 3D XPoint™ este de 1.000[i] de ori mai rapidă decât NAND.[ii]
  • Media navetei zilnice a americanilor s-ar reduce de la 25 de minute în trafic la 1,5 secunde.
  • Călătoria cu avionul din San Francisco în Beijing s-ar putea efectua în 43 de secunde, față de 12 ore cât dureză acum.
  • Marele Zid Chinezesc ar putea fi construit în 73 de zile față de 200 de ani.
 • Latența HDD-urilor este măsurată în milisecunde, cea a NAND în microsecunde, iar unitatea de măsură a tehnologiei 3D XPoint™ este calculată în nanosecunde (a miliarda parte a unei secunde).
 • În timpul necesar unui HDD pentru a traversa un teren de baschet, NAND poate finaliza un maraton, iar tehnologia 3D XPoint™ ar putea înconjura aproape tot globul.
 • Dacă tipurile de stocare ar fi tipuri de călătorie:
  • HDD-urile te-ar putea duce din New York în Los Angeles cu mașina în 4 zile (2.500 de mile).
  • SSD-urile te-ar putea duce pe lună în același timp (240.000 de mile).
  • Tehnologia 3D XPoint™ te-ar putea duce și aduce de pe Marte în același timp (280 de milioane de mile).

Durabilitatea tehnologiei 3D XPoint™

 • Tehnologia 3D XPoint™ are o durabilitate de 1.000 de ori mai mare decât NAND:
  • Dacă tehnologia 3D XPoint™ ar fi fost uleiul motorului mașinii tale, ar trebui schimbat mult mai rar: o dată la 3 milioane de mile – echivalentul condusului în jurul lumii la Ecuator de 120 de ori sau  aproape o dată în jurul Soarelui.
  • Dacă mașina ar avea capacitatea de alimentare mai mare de 1.000 de ori, media alimentarii ar fi o dată la 25 de ani[iii].
 • Un SSD pentru consumer poate scrie 40 GB pe zi[iv]—destul pentru a scrie 8,6 copii ale Enciclopediei Britannica[v] sau 10.000 de fișiere MP3[vi] pe drive în fiecare zi timp de cinci ani.
  • Un SSD cu durabilitate crescută de până la 1000 de ori ar putea scrie întreaga colecție tipărită a Bibliotecii Congresului SUA (20TBvii) de două ori în fiecare zi. După cinci ani, acesta este echivalentul a 73 petabiți.

[1] Bazat pe latența performanței comparativ cu NAND standard

[1] USA Today

[1] Quicken Loans, USA Today and Federal Highway Administration

[1] Comparând un SSD pentru scrieri de 40GB pe zi timp de cinci ani

[1] Britannica 2013 Ultimate DVD, 4,67 GB

[1] Fișiere MP3 de 4MB

vii Wolfram Alpha

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward