Floca, cea mai nouă aplicație de Friending, a fost lansată și în România – 100.000 de descărcări de la lansare

28 iunie 2018

Floca, aplicația de Friending lansată luna trecută la Madrid de către o echipă de români, s-a lansat luna aceasta și în România. Aplicația a ajuns deja la 100.000 de descărcări, respectiv 50.000 de utilizatori lunari.

Floca, cea mai nouă aplicație de Friending, a fost lansată și în România – 100.000 de descărcări de la lansare

Numărul peste așteptări al descărcărilor a condus la necesitatea unor schimbări importante la nivelul  funcţionalităţilor aplicației. Astfel, pentru a crește gradul de retenție al utilizatorilor lunari, dezvoltătorii aplicației lucrează la noi update-uri. Principala actualizare constă în introducerea unui wall cu oamenii din jur, unde utilizatorii vor avea posibilitatea de a genera și mai mult conținut in-app și posibilități superioare de interacțiune cu alți useri, update ce va fi disponibil în curând.

La aplicația Floca lucrează o echipă de 11 oameni, care sunt coordonați de către Ionuț Pătrășcoiu – Fondator și CEO.

“Lucrăm la acest produs de mai bine de trei ani și ne dorim să conectăm oamenii în viața reală, să-i scoatem din online și să-i punem față în față. Am ales Spania drept rampă de lansare întrucât Floca este o aplicație globală și ne va fi mult mai ușor să ne extindem pe alte piețe vorbitoare de limba spaniolă, în primă fază. De asemenea, Madridul este un oraș foarte matur în ceea ce privește ecosistemul de start-up-uri. Mai sunt multe aspecte de îmbunătățit, dar acum  focusul nostru este pe retenţia utilizatorilor şi comportamentul lor în aplicaţie. Ne bucură că lansarea în Spania a fost un succes și că intrăm astăzi și în România“, declară Ionuț Pătrășcoiu – Fondator și CEO.

Floca este o aplicație de Friending dezvoltată de către Inovaţie Alia, o companie de tehnologie din Iași. Denumirea aplicației este un acronim care reunește funcțiile principale ale acesteia: Friends location și chat around.

Aplicația înlesnește interacțiunea între utilizatori prin intermediul funcției de chat și de localizare. Mai precis, un utilizator poate intra în contact cu alții din proximitate prin intermediul GPS-ului de pe telefon, având posibilitatea în același timp să inițieze discuții fără niciun fel de filtru sau barieră.

Aplicația se adresează atât celor care vor să cunoască noi oameni, cât și celor care vor să rămână în contact cu prietenii lor – în cazul zonelor aglomerate, precum festivalurile sau evenimentele mari, funcția de localizare îi ajută să rămână în contact cu grupul.

Segmentul de vârstă principal al aplicației Floca este între 17 și 24 de ani.

Aplicația este gratuită și este disponibilă în magazinele Google Play și AppStore.

Despre Floca

Floca este o aplicație de Friending dezvoltată de către Inovaţie Alia, o companie de tehnologie din Iași. Aplicația a fost lansată în Spania și este disponibilă în magazinele Google Play și App Store.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Soft Net Consulting şi Postis - parteneriat pentru a simplifica transformarea digitală a comerțului

SoftNet Consulting, cel mai mare dezvoltator de servicii IT pentru afaceri din regiunea de vest a României și Postis, primul start-up LogTech din România anunță un parteneriat strategic pentru simplificarea transformării digitale a activităților de comerț.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Particularitățile unui WMS dedicat industriei de distribuție

Succesul companiilor de distribuție depinde de acuratetea și eficiența informațiilor de care dispune managementul, de controlul costurilor și satisfacția clienților. Permanenta presiune impusă de clienți impun implementarea și utilizarea unui sistem de management în cadrul depozitelor, care să permită automatizarea proceselor de efectuare a operațiunilor de recepție, livrare ș...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Kaspersky Lab protejează companiile care folosesc tehnologia blockchain împotriva atacurilor cibernetice și a fraudei

Kaspersky Lab a lansat noi pachete de servicii destinate companiilor care lucrează în industria blockchain și în cripto-economie. Proiectele de atragere de capital (ICO / STO) și casele de schimb de criptomonede au acum la dispoziție servicii personalizate, cum ar fi evaluarea securității site-ului și a aplicațiilor, training în domeniul securității, protecție îm...

Citește articolul arrow_forward