Fintech-urile europene Loyaltek și Paynovate lansează în România Unity Card, o soluție de plată prin care autoritățile pot oferi ajutor de urgență și relansa economia

13 mai 2020

Unity Card (unitycard.eu) este un card preplătit care poate fi folosit pentru ajutor umanitar de urgență sau pentru a sprijini în mod specific anumite segmente ale populației, cum ar fi retailerii și comercianții locali care au fost nevoiți să își închidă afacerile

Fintech-urile europene Loyaltek și Paynovate lansează în România Unity Card, o soluție de plată prin care autoritățile pot oferi ajutor de urgență și relansa economia

Fintech-urile europene Loyaltech și Paynovate lansează Unity Card, un card preplătit care poate fi folosit pentru ajutor umanitar de urgență sau pentru a oferi sprijin financiar acelor comercianți locali care au fost nevoiți să își închidă afacerile în contextul pandemiei de coronavirus. Soluția de plată este disponibilă și în România și va fi oferită gratuit pentru autoritățile locale.

Pe măsură ce curbele pandemiei de Coronavirus încep să se aplaneze încet, dar sigur, atenția se îndreaptă treptat către următoarea provocare: relansarea economiei.

În timp ce guvernele naționale și instituțiile internaționale din Europa și din întreaga lume anunță măsuri de criză fără precedent, rămâne de văzut dacă acestea vor fi suficiente și, mai ales, dacă ajutorul poate fi dislocat suficient de rapid pentru a salva persoanele care au nevoie de sprijin astăzi. Prin urmare, trebuie luate acțiuni decisive cât mai curând.

În acest context, pionierii fintech europeni, Loyaltek și Paynovate, și-au unit eforturile într-o propunere unică pentru liderii politici, cu scopul de a oferi cetățenilor un sprijin financiar foarte necesar și rapid cu ajutorul Unity Card.

Unity Card este un card de debit care poate fi limitat pentru utilizarea într-o anumită zonă geografică (de exemplu, o autoritate locală), precum și pentru anumite tipuri de magazine sau afaceri, în acest caz, cele care au fost obligate să se închidă pe perioada crizei actuale: hoteluri, restaurante, baruri, frizerii, magazine de bricolaj, magazine de haine.

Ca atare, este instrumentul perfect pentru stimularea economiei locale și pentru a preveni dispariția banilor pe site-urile de e-commerce străine, trimiterea lor la familiile aflate peste hotare sau economisirea lor.

„Fie că este vorba de sprijinirea comercianților care au fost nevoiți să își închidă afacerile sau de a ajuta o mamă să-și hrănească copiii, liderii noștri, de la nivel local la nivel național, caută modalități de a atenua efectele blocajului economic și de a pregăti revenirea la viața normală și relansarea economică”, explică Robert Masse, fondator și CEO al Loyaltek și expert în domeniul plăților cu cardul. „Însă timpul se scurge cu viteză și apare întrebarea cum putem aloca aceste resurse cât mai rapid și eficient posibil, evitând în același timp orice risc de fraudă, precum și cum putem să ne asigurăm că banii publici își îndeplinesc scopul prevăzut, creând o situație cu câștig de ambele părți și beneficii pentru întreaga societate”.

Unity Card poate fi încărcat și reîncărcat cu orice sumă de bani dorită și funcționează la fel ca un card de debit obișnuit pe terminalele de plată. Perioada de valabilitate poate fi adaptată în funcție de nevoile și suportul prevăzut.

Utilizatorii pot verifica valoarea rămasă cu ajutorul unui cod QR de pe spate, în timp ce un extranet permite autorității emitente să monitorizeze, să analizeze, să gestioneze și chiar să ajusteze modul de utilizare a cardurilor sale, în timp real. Și, astfel, încă o dată în această criză, noile tehnologii oferă ajutor într-o situație care la început părea de nerezolvat.

„În spiritul implicării sociale, echipele noastre de cercetare și dezvoltare au dorit să se facă utile împotriva spaimelor aduse de virusul Corona. În cele din urmă, pragmatismul și potențialul acestei soluții ne-au convins să demarăm parteneriatele necesare pentru a o implementa în întreaga Europă,” adaugă Robert Masse. „Numele soluției, care reprezintă, desigur, solidaritatea, a venit în mod natural, iar noi am decis să oferim primele 5.000 de carduri fiecărei autorități locale care dorește să lucreze cu această soluție, având în vedere că ele sunt cel mai apropiate de situația din teritoriu. Costurile de implementare sunt menținute la minimum și se ridică la doar o fracțiune din costurile obișnuite ale măsurilor „tradiționale” similare. Mai mult, nu luăm niciun procent din tranzacții. În urmă cu doi ani, am livrat 12.000 de carduri la World Food Program (Programul alimentar mondial) pentru ajutor umanitar”.

Soluția propusă și-a dovedit deja utilitatea în Germania, în criza migrației, când Loyaltek a distribuit autorităților locale zeci de mii de carduri pentru a gestiona alocațiile refugiaților sirieni, permițându-le acestora să-și asigure nevoile de bază, prin achiziționarea de produse de la comercianții locali.

Unity Card poate fi personalizat dacă este necesar. Acesta este distribuit fie direct către beneficiari, fie prin intermediul autorității competente, care îl poate distribui mai departe. Plățile efectuate de cetățeni cu cardul sunt gestionate împreună cu restul traficului de plăți al comercianților, în timp ce suportul pentru titularii de card este asigurat de către Loyaltek sau de către „clientul” însuși, adică autoritatea emitentă.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Care sunt industriile în care digitalizarea este primordială în această perioadă?

Într-o perioadă în care angajații și companiile descoperă tot mai mult beneficiile work from home, optimizarea proceselor de lucru, precum și digitalizarea celor mai importante industrii aflate în interacțiunea directă consumator – producător/comerciant sunt esențiale și se află în topul intereselor clienților Softlead.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Ce își doresc managerii de transport?

La această întrebare găsim destul de multe răspunsuri. Un manager de transport are ca și atribuții principale planificarea, organizarea și coordonarea întregii activități de transport. Aceasta înseamnă că trebuie să fie mereu pregătiți. În ajutorul lor vin programele de monitorizare a flotei auto și sistemele de localizare GPS care transmit informațiile &icir...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

2Checkout: Ce tendințe în eCommerce aduce anul 2020?

Magazinele online trebuie să își concentreze atenția pe experiența pe care o oferă cumpărătorilor, pe tehnologie și personalizarea serviciilor

Citește articolul arrow_forward