Este oficial: Amazon a achiziționat platforma Twitch

26 august 2014

Potrivit site-ului TechCrunch, după mai multe luni în care se specula faptul că Google ar fi încercat să preia Twitch, Amazon a spart gheața, fiind pe cale să achiziționeze însuși această platformă.

Este oficial: Amazon a achiziționat platforma Twitch

Potrivit site-ului TechCrunch, după mai multe luni în care se specula faptul că Google ar fi încercat să preia Twitch, Amazon a spart gheața, fiind pe cale să achiziționeze însuși această platformă.

Mai mult ca sigur, tranzacția ce implică cele două companii, Amazon și Twitch, este încheiată.

Sursele ce au oferit aceste informații  susțineau  ideea conform căreia  înțelegerea ar fi costat aproximativ 1 miliard de dolari. Ulterior, Amazon a confirmat faptul ca prețul final a fost de 970 de milioane de dolari.

Lansat în iunie 2011, Twitch este o platformă video de tip live-streaming.  A fost introdus ca un spin-off de o platformă de streaming similară, Justin.tv. Twitch se concentrează în principal pe jocuri video, inclusiv playthroughs de jocuri video folosite  de către utilizatori și emisiuni de competiții e-sport. Conținutul Twitch poate fi vizualizat direct sau on-demand.

Twitch a ridicat 35 milioane dolari în mai multe runde de finanțare de la Bessemer Venture Partners, Alsop Louie Partners, WestSummit Capital, Take-Two Interactive Software, Draper Associates, și Prospere Capital. Până în 2013, Twitch a avut aproximativ 43 de milioane de telespectatori pe lună; până în 2014, site-ul a fost considerat  cea de-a patra cea mai mare sursa de trafic pe Internet de vârf  în  SUA.

Aceasta veste ar putea veni ca o surpriză pentru mulți. În timp ce primele rapoarte de discuții Google  păreau să se contrazică unul  pe altul, mai târziu, cele  etichetate ca o  "confirmare" a încheierii afacerii au dus la ipoteza că acest acord  a fost sigilat. Când Twitch a făcut unele modificări controversate la adresa  politicilor   de pe  platforma cu câteva săptămâni înainte, mulți  critici au dat  vina pe influența Google.

Pe 25 August 2014, Emmett Shear, CEO al platformei Twitch a anunțat încheierea contractului printr-o scrisoare adresată comunității  Twitch: “Today, I’m pleased to announce we’ve been acquired by Amazon. We chose Amazon because they believe in our community, they share our values and long-term vision, and they want to help us get there faster. We’re keeping most everything the same: our office, our employees, our brand, and most importantly our independence. But with Amazon’s support we’ll have the resources to bring you an even better Twitch.”

Cu toate că a fost achiziționată de către Amazon, platforma Twich nu-și va pierde identitatea, acest factor reprezentând un element important în decizia de a merge mai departe cu afacerea. Extinderea este obiectivul principal pentru Twitch, iar Amazon deține toate resursele necesare pentru a sprijini în viitor parteneriatul.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward