De la smartphone-uri până în Cloud: Aplicațiile business sunt peste tot

21 mai 2014

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări vizează modalitățile prin care corporațiile pot reduce costuri, pot motiva echipe de lucru sau pot micșora timpul de implementare sau de livrare a unui proiect amplu.

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări vizează modalitățile prin care corporațiile pot reduce costuri, pot motiva echipe de lucru sau pot micșora timpul de implementare sau de livrare a unui proiect amplu.

Apariția serviciilor în Cloud pare să fie o primă soluție pentru cele mai multe organizații care se confruntă cu astfel de probleme. Un studiu TechTarget încearcă să definească traseul tehnologiei, prin intermediul aplicațiilor desktop sau mobile, dinspre corporație spre angajat.

În cazul aplicațiilor dedicate terminalelor mobile, unul dintre principalele obiective (cu puternic impact asupra echipelor de lucru) este acela al dezvoltării rapide, ca prim pas spre câștigarea unui segment important din piața de consum. Mai mult decât atât, lansarea unei astfel de aplicații, fie ea și cea mai simplă din punctul de vedere al funcționalităților, trebuie să îndeplinească o condiție de bază, și anume aceea de a putea fi instalată pe device-uri cu sisteme de operare distincte (iOS, Android, Windows Phone, Maemo). Practic, deși este vorba despre un singur concept de aplicație, echipele lucrează la mai multe produse.

În cele mai multe dintre cazuri, pentru a se respecta obiectivele și calendarul lansării pe piață, managerii de proiect folosesc instrumente de optimizare de tip lean sau Agile. Toate acestea, alături de posibilitatea migrării datelor în Cloud reprezintă un set extrem de accesibil de metode care au rolul de a salva timp și resurse financiare.

Platform as a Service (PaaS) joacă un rol esențial pentru cele mai multe dintre start-up-urile din zona mobile, deoarece se reduce în mod considerabil timpul petrecut în instalarea și configurarea aplicațiilor mobile. PaaS contrastează puternic cu tot ceea ce înseamnă Infrastructure as a Service (IaaS)  - Amazon EC2, de exemplu -, întrucât acesta din urmă, deși oferă control complet asupra sistemului de operare, timpul dedicat instalării, configurării și optimizării este mult mai mare.

Pentru cele mai multe echipe de programare, nici PaaS, nici SaaS, nici IaaS nu reprezintă cea mai bună alegere, iar privirea se îndreaptă automat către beneficiile Cloud Computing, ale cărui servicii sunt utilizate astfel: 1. La nivelul găzdurii (hosting), 2. Procesator de plăți, 3. Web Analytics, 4. Pentru monitorizarea aplicațiilor, 5. Pentru dezvoltarea propriu-zisă.

Așadar, dezvoltarea industriei de aplicații mobile și adoptarea serviciilor de Cloud Computing sunt, cu siguranță, un mix ideal.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward