De la smartphone-uri până în Cloud: Aplicațiile business sunt peste tot

21 mai 2014

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări vizează modalitățile prin care corporațiile pot reduce costuri, pot motiva echipe de lucru sau pot micșora timpul de implementare sau de livrare a unui proiect amplu.

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări vizează modalitățile prin care corporațiile pot reduce costuri, pot motiva echipe de lucru sau pot micșora timpul de implementare sau de livrare a unui proiect amplu.

Apariția serviciilor în Cloud pare să fie o primă soluție pentru cele mai multe organizații care se confruntă cu astfel de probleme. Un studiu TechTarget încearcă să definească traseul tehnologiei, prin intermediul aplicațiilor desktop sau mobile, dinspre corporație spre angajat.

În cazul aplicațiilor dedicate terminalelor mobile, unul dintre principalele obiective (cu puternic impact asupra echipelor de lucru) este acela al dezvoltării rapide, ca prim pas spre câștigarea unui segment important din piața de consum. Mai mult decât atât, lansarea unei astfel de aplicații, fie ea și cea mai simplă din punctul de vedere al funcționalităților, trebuie să îndeplinească o condiție de bază, și anume aceea de a putea fi instalată pe device-uri cu sisteme de operare distincte (iOS, Android, Windows Phone, Maemo). Practic, deși este vorba despre un singur concept de aplicație, echipele lucrează la mai multe produse.

În cele mai multe dintre cazuri, pentru a se respecta obiectivele și calendarul lansării pe piață, managerii de proiect folosesc instrumente de optimizare de tip lean sau Agile. Toate acestea, alături de posibilitatea migrării datelor în Cloud reprezintă un set extrem de accesibil de metode care au rolul de a salva timp și resurse financiare.

Platform as a Service (PaaS) joacă un rol esențial pentru cele mai multe dintre start-up-urile din zona mobile, deoarece se reduce în mod considerabil timpul petrecut în instalarea și configurarea aplicațiilor mobile. PaaS contrastează puternic cu tot ceea ce înseamnă Infrastructure as a Service (IaaS)  - Amazon EC2, de exemplu -, întrucât acesta din urmă, deși oferă control complet asupra sistemului de operare, timpul dedicat instalării, configurării și optimizării este mult mai mare.

Pentru cele mai multe echipe de programare, nici PaaS, nici SaaS, nici IaaS nu reprezintă cea mai bună alegere, iar privirea se îndreaptă automat către beneficiile Cloud Computing, ale cărui servicii sunt utilizate astfel: 1. La nivelul găzdurii (hosting), 2. Procesator de plăți, 3. Web Analytics, 4. Pentru monitorizarea aplicațiilor, 5. Pentru dezvoltarea propriu-zisă.

Așadar, dezvoltarea industriei de aplicații mobile și adoptarea serviciilor de Cloud Computing sunt, cu siguranță, un mix ideal.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward