Cum să creezi o aplicație instant?

03 noiembrie 2014

Pentru că trăim într-o lume a aplicațiilor, fie că este vorba despre cele mobile, desktop sau cloud, dezvoltarea și implementarea unei astfel de extensii a unui business sau a unei idei a devenit mai mult decât un trend. 

Cum să creezi o aplicație instant?

Pentru că trăim într-o lume a aplicațiilor, fie că este vorba despre cele mobile, desktop sau cloud, dezvoltarea și implementarea unei astfel de extensii a unui business sau a unei idei a devenit mai mult decât un trend. 

TechCrunch prezintă serviciul API dezvoltat de InstantAPI, dezvoltat în urmă cu aproximativ 2 luni și care a adunat aproximativ 17.000 de programatori, ce așteaptă să poată să acceseze platforma.

Prin intermediul InstantAPI, orice developer care știe cum să acceseze o bază de date poate să creeze un API. Serviciul se bazează momentan pe baze de date precum MongoDB, MySQL și Cloudyn, dar se lucrează la oferirea oportunităților de a extinde numărul acestora.

Pentru a începe lucrul în cadrul platformei, un dezvoltator trebuie să-și creeze un cont (se poate utiliza un singur cont/API), urmând pașii de configurare ai accesului în serviciile din back-end. Cu ce se diferențiază platforma de restul? InstantAPI le oferă acces către bazele de date doar celor care oferă alte funcționalități în schimbul utilizării acesteia.

De îndată ce API-ul este publicat, InstantAPI le oferă developer-ilor un sistem de monitorizare a aplicației, primind notificări ori de câte ori ceva nu este în regulă.

Din punctul de vedere al modelului de business, platforma încurajează programatorii să creeze aplicații pentru ca acestea să poată fi prezentate unui număr cât mai mare de vendori. Mai mult decât atât, ideea de bază a business-ului nu stă în complexitatea unui set de funcționalități, ci tocmai în procesul de simplificare a muncii unui programator. Practic, activitatea sa în cadrul platformei se concentrează în jurul opțiunilor de bază, cu ajutorul cărora se poate crea și utiliza un API (statistici, user management, securitate etc.).

Compania propune două tipuri de planuri, unul gratuit, ce include o formulă de testare a contului și posibilitatea de a rula maxim 200 de API-uri pe zi. În ceea ce privește planurile plătite, cel mai accesibil pachet pornește de la 50 de dolari pe an pentru găzduirea în cadrul platformei InstantAPI (care rulează în centrele de date Softlayer), precum și un pachet business pe care îl pot folosi companiile care doresc să utilizeze serviciul în cadrul serverelor dedicate. Pentru acest tip de pachet, costurile pornesc de la 250 de dolari pe lună. Diferența foarte mare de costuri dintre cele două tipuri de pachete are la bază tipologiile distincte de utilizatori.

Interesant este faptul că, deși o astfel de platformă nu pune probleme tehnice în dezvoltarea sa de la zero, scalabilitatea este factorul care poate determina un inginer să nu construiască una similară, cu atât mai mult cu cât asta ar însemna direcționarea unor resurse semnificative de timp.

Din punctul de vedere al competitorilor existenți în acest moment pe piață, InstantAPI se confruntă cu Mashery sau Layer7.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward