COMPUTEX 2019: QNAP prezintă o soluție de back-up cu deduplicare, aplicații inteligente susținute de AI, noi dispozitive de rețea și multe altele

30 mai 2019

QNAP Systems, Inc. (QNAP), lider tehnologic și inovator în materie de soluții de stocare și de rețea, prezintă o gamă variată de soluții și produse cu prilejul expoziției COMPUTEX TAIPEI 2019 (Nangang Exhibition Center, Hala 1, standul J0830). Noul portofoliu include o soluție eficientă de back-up ce integrează compresia inteligentă a datelor (back-up deduplication), aplicații inteligente susținute de AI privind recunoașterea imaginilor, dispozitive de rețea inovatoare, soluții optimizate de stocare flash de clasă enterprise și altele industriale IoT.

COMPUTEX 2019: QNAP prezintă o soluție de back-up cu deduplicare, aplicații inteligente susținute de AI, noi dispozitive de rețea și multe altele

 Cu acest prilej a fost prezentată în avanpremieră Drive Analyzer, o viitoare soluție bazată pe AI, dezvoltată de QNAP și ULINK Technology (lider în industria tehnologiilor de testarea a unităților de stocare), pentru analiza și estimarea duratei de viață a unităților de stocare.

O soluție modernă de back-up cu o compresie inteligentă (backup deduplication)

HBS 3 – o soluție integrată de back-up și de recuperare a datelor în mediile locale, de la distanță și din cloud – ajută la minimizarea perioadelor de inactivitate (downtime) și de maximizare a eficienței back-up-ului. Aceasta include acum tehnologia QuDedup care realizează o compresie inteligentă a datelor la sursă (deduplicare) îmbunățind eficiența back-up-urilor cu versiuni multiple în spațiul de destinație, optimizând totodată modul de utilizare a stocării. Având la dispoziție suportul integrat pentru peste 20 de servicii cloud și algoritmul TCP BBR, utilizatorii vor putea implementa cu ușurință un back-up hybrid în cloud cu mai multă flexibilitate și eficiență sporită.

Aplicații îmbunătățite prin AI în domeniul multimedia și al supravegherii video

QuMagie este noua aplicație de administrare a fotografiilor, organizându-le cu ajutorul Inteligenței Artificiale (AI). Aceasta utilizează AI pentru îmbunătățirea recunoașterii faciale, a identificării subiecților din fotografiile stocate pe NAS și a analizei informațiilor geografice asociate, oferindu-le utilizatorilor o experiență îmbunătățită în privința administrării fișierelor media. Mai multe aplicații (inclusive Qsirch 4.1 și Qfiling) se bazează pe AI facilitând căutarea fotografiilor.

QVR Pro 1.3.0, noua generație a soluției de supraveghere video de la QNAP, oferă de acum recunoașterea facială. Folosind QVR Face, o aplicație inteligentă avansată bazată pe Intel OpenVINO™ și pe modelarea facială Intel VAS AI, QVR Pro poate identifica persoanele din fluxurile de supraveghere video, răspunzând diverselor cerințe de monitorizare. Informațiile privind fețele recunoscute și evenimentele de semnalizare pot fi preluate și recepționate de aplicația QVR Pro Client.

Mai mult decât un simplu dispozitiv de rețea

QNAP și-a accelerat activitatea în domeniul soluțiilor de networking, lansând noul Guardian QGD-1600P, un echipament care integrează laolaltă un switch cu management, facilități Power over Ethernet (PoE) și un NAS. Modelul QGD-1600P este un switch cu management, cu 16 porturi, bazat pe Microchip® VSC7425. Echipamentul suportă controlul porturilor cu PoE, fiind pregătit pentru standardul IEEE 802.3bt, cu un nivel de putere de până la 90W. De asemenea, oferă suport pentru VLAN și QoS. QGD-1600P integrează un procesor Intel Celeron J4105, două sertare pentru unitățile SATA de 2,5”, două sloturi PCIe și o ieșire HDMI, rulând sistemul de operare QTS cu multiple aplicații disponibile în App Center (pentru mașini virtuale, aplicații containerizate și monitorizare video).

Soluții IIoT și AIoT

Fiind optimizată pentru Industrial Internet of Things (IIoT), soluția QIoT Suite 2.0 suportă arhitectura unificată OPC (OPC UA) pentru a dezvolta potențialul aplicațiilor IoT în automatizările industriale. Aceasta suportă servere și clienți OPC UA, activând și ca un gateway în maparea valorilor între servere și clienți, asistând organizațiile în adoptarea fără dificultate a soluțiilor IIoT în cadrul proceselor de business, crescând productivitatea și reducând costurile.

Noua generație a robotului inteligent QNAP AfoBot II integrează acum un ecran mai mare, de 10”, și un hardware actualizat, incluzând două difuzoare stereo de 5 wați pentru un sunet îmbunătățit, un microfon cu anularea zgomotului de fond pentru o mai bună recunoaștere vocală și pentru detecția surselor audio care îi permite rotația automată. Pe lângă acestea, un slot Mini PCIe permite instalarea adițională a unui modul de comunicații 4G LTE, există suport pentru conectarea prin USB la rețea, iar ieșirea HDMI facilitează extinderea imaginii pe un ecran mai mare.

AfoBot II are mai multe facilități puternice pentru scenariile de lucru în cadrul companiilor, precum în conferințele video și în recunoașterea facială cu ajutorul AI. Este un robot ideal pentru apelurile video, fiind util în diferite domenii: casele inteligente, serviciile de sănătate, “smart banking”, “smart retail”, hoteluri etc.

Soluția de stocare de nivel enterprise optimizată pentru flash și instrumentul Drive Analyzer

Sistemul de operare QNAP QES are la bază kernelul FreeBSD și utilizează ZFS. Noua versiune QES 2.1.0 vine cu mai multe facilități precum: algoritmul exclusiv QNAP Write Coalescing care optimizează performanțele memoriei flash în ZFS, optimizarea definită soft pentru SSD, compactarea în linie, suportul iSER, QoS pentru stocare și multe alte tehnologii avansate. Demonstrându-și forța în susținerea performanțelor ridicate, în protecția datelor, compactarea datelor, virtualizare și în compatibilitatea cu mediile cloud OpenStack, QES 2.1.0 furnizează o soluție competitivă de stocare optimizată pentru flash pentru centrele de date enterprise și mediile VDI.

QNAP și ULINK au colaborat în crearea instrumentului Drive Analyzer, un motor AI care estimează durata de viață a unităților de stocare – ajutând în prevenirea pierderilor de date cauzate de căderile neașteptate ale unităților de stocare.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward