Comerțul electronic digital, în funcție de sexe

20 septembrie 2015

Virtuale sau direct din magazinele fizice, cumpărăturile sunt activități asociate femeilor, dar cu perspective foarte mari de creștere și pentru segmentul masculin. 

Comerțul electronic digital, în funcție de sexe

Virtuale sau direct din magazinele fizice, cumpărăturile sunt activități asociate femeilor, dar cu perspective foarte mari de creștere și pentru segmentul masculin. 

Conform unui studiu publicat de Business Insider, privind categoria celor care au efectuat achiziții în ultima lună prin intermediul device-urilor mobile, 66.5% sunt femei, iar 33.5% bărbați. De aceea, este foarte important ca retailerii să înțeleagă necesitatea adaptării canalelor de cumpărare disponibile tuturor categoriilor de device-uri, fie că este vorba despre smartphone-uri, PC-uri sau tablete, cu atât mai mult cu cât se înregistrează creșteri tot mai mari ale vânzărilor de device-uri mobile.

De asemenea, demograficele prezentate de raportul BI Intelligence (Business Insider) au la bază modificări ale comportamentului de consum în funcție de vârstă, venituri, educație, variabile care pot influența total concluziile unui raport de achiziție.

Înainte de a plasa o comandă online, femeile aleg tot canalele digitale mobile pentru a se informa, folosind tablete și smartphone-uri (63%), în timp ce doar 52% dintre bărbați preferă această variantă.

Există un apetit confirmat al verificării de către publicul feminin al căutării și identificării poziției geografice a magazinelor pe hartă.

Un alt aspect important este dat de influența pe care o au cupoanele și voucherele de cumpărături în contextul achizițiilor făcute de femei – 27%, comparativ cu bărbații – 20%.

 

 

 

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward