Cele mai importante lansări de la CES 2015

06 ianuarie 2015

Anul 2015 a debutat, pentru industria tech globală, cu cel mai important târg de tehnologie, de la Las Vegas. Și de această dată, CES a însemnat expunerea celor mai noi gadget-uri ale unor branduri precum Samsung, LG, Panasonic sau Sharp. 

Cele mai importante lansări de la CES 2015

Anul 2015 a debutat, pentru industria tech globală, cu cel mai important târg de tehnologie, de la Las Vegas. Și de această dată, CES a însemnat expunerea celor mai noi gadget-uri ale unor branduri precum Samsung, LG, Panasonic sau Sharp

Ediția din 2015 a Consumer Electronics Show (CES), cel mai important eveniment IT de la începutul anului, este dominată de televizoare cu o rezoluție uimitoare, dispozitive sofisticate si alte produse high-tech, însă adevăratele "delicii" vin din partea companiilor mici.

Anul acesta, se vorbește despre televizoarele 4K ultra HD, ca modele de referință sau ca trenduri. LG a prezentat la CES 2015 o gamă largă de televizoare 4K cu ecrane OLED. În această gamă se regăsesc șapte televizoare, cel mai mare având o diagonală de 77 inch (195cm) și panou OLED flexibil și curbat. Panoul OLED are la bază tehnologia WRGB, fiecare pixel având 4 subpixeli.

Alături de modelele de televizoare cu panou OLED, LG adaugă în această gamă și două televizoare LCD, UF9500 si UF9400, cu un design ultra-slim și panouri cu rezoluție 4K. Modelul UF9500 are o grosime de doar 8.5mm, acesta fiind cel mai subțire din gama lui, iar ecranul are o diagonală de 79 inch (200cm). Toate seriile lansate sunt 3D-ready.

Samsung a lansat un model extrem de apreciat de mașini de spălat, prezentate alături de o strategie de marketing ce a inclus seturi de calități pe care, cel mai probabil, le dețin și alte modele ce aparțin unor branduri concurente.

Meet Peeple este un device promovat intens la CES, reprezentând un instrument care scanează persoana care bate la ușă. Pentru oricare dintre musafirii din spatele ușii, dispozitivul fotografiază și trimite imaginea pe telefonul proprietarului locuinței. Prețul pentru acest device nu a fost încă stabilit.

Bateria inteligentă Roost, care va apărea în magazine în iunie la prețul de 35 de dolari, va transforma cu totul detectorul clasic de fum. Dispozitivul înlocuiește bateria clasică de 9 volți și are încorporată o antenă ce recepționează semnalul Wi-Fi.

De asemenea, Ford a anunțat planuri mari pentru anul viitor în ceea ce privește gama de produse pe care le va comercializa. În acest moment, Ford a anunțat un set de 25 de experimente care vizează Big Data, având capacitatea de a transforma un Mustang într-un minivan perfect pentru vacanță. Deși se poate vorbi despre maximă flexibilitate și deschidere în ceea ce privește perspectivele Ford, compania trebuie să facă față cu succes unui număr impresionant de provocări nu doar de ordin tehnic, ci și culturale.  

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward