Cele mai importante domenii recomandate pentru investitori

23 iulie 2015

Care sunt cele mai atractive domenii în care sunt recomandate investițiile conform unui istoric al creșterilor atunci când vorbim despre un start-up?

Cele mai importante domenii recomandate pentru investitori

Care sunt cele mai atractive domenii în care sunt recomandate investițiile conform unui istoric al creșterilor atunci când vorbim despre un start-up? 

Conform unui studiu publicat de Tomasz Tunguz (Venture Capitalist la RedPoint), trendurile ascendente de creștere în rândul start-up-urilor se observă accentuat în industria plății cu Bitcoin, cunoscută ca o rețea inovatoare de efectuare a plăților prin monede virtuale. Bitcoin foloseşte tehnologia peer-to-peer pentru a opera fără vreo autoritate centrală sau bancă; administrarea tranzacţiilor şi emiterea de bitcoini se face în mod colectiv, de către reţea. Bitcoin este opensource; proiectul este public, nimeni nu deţine sau controlează Bitcoin şi oricine poate contribui.

În plan secund apare industria distribuirii de fotografii, iar din acest punct de vedere dezvoltarea aplicațiilor web sau mobile destinate acestor activități sunt cea mai bună confirmare a topului.  

De asemenea, sectoare precum transporturile sau industria hotelieră (reprezentate prin companii globale precum Uber sau AirBnB) au cumulat investiții de peste 6% din totalul sumelor totale exprimate în miliarde în ultimele 12 luni.

O situație deloc favorabilă se arată în contextul start-up-urilor care se axează pe servicii de mesagerie prin intermediul e-mail-ului, cele destinate segmentului de tip dating sau în cazul platformelor ce oferă reduceri prin vouchere. Unul dintre motivele pentru care website-urile ce oferă cupoane promoționale sunt în continuă scădere este dat de puterea de a domina întreaga piață de branduri care s-au extins la nivel internațional, cum este cazul Groupon.

Tomasz Tunguz va reveni cu noi cifre la finalul anului, ca bilanț general pe anul 2015.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward