Cele mai importante domenii recomandate pentru investitori

23 iulie 2015

Care sunt cele mai atractive domenii în care sunt recomandate investițiile conform unui istoric al creșterilor atunci când vorbim despre un start-up?

Cele mai importante domenii recomandate pentru investitori

Care sunt cele mai atractive domenii în care sunt recomandate investițiile conform unui istoric al creșterilor atunci când vorbim despre un start-up? 

Conform unui studiu publicat de Tomasz Tunguz (Venture Capitalist la RedPoint), trendurile ascendente de creștere în rândul start-up-urilor se observă accentuat în industria plății cu Bitcoin, cunoscută ca o rețea inovatoare de efectuare a plăților prin monede virtuale. Bitcoin foloseşte tehnologia peer-to-peer pentru a opera fără vreo autoritate centrală sau bancă; administrarea tranzacţiilor şi emiterea de bitcoini se face în mod colectiv, de către reţea. Bitcoin este opensource; proiectul este public, nimeni nu deţine sau controlează Bitcoin şi oricine poate contribui.

În plan secund apare industria distribuirii de fotografii, iar din acest punct de vedere dezvoltarea aplicațiilor web sau mobile destinate acestor activități sunt cea mai bună confirmare a topului.  

De asemenea, sectoare precum transporturile sau industria hotelieră (reprezentate prin companii globale precum Uber sau AirBnB) au cumulat investiții de peste 6% din totalul sumelor totale exprimate în miliarde în ultimele 12 luni.

O situație deloc favorabilă se arată în contextul start-up-urilor care se axează pe servicii de mesagerie prin intermediul e-mail-ului, cele destinate segmentului de tip dating sau în cazul platformelor ce oferă reduceri prin vouchere. Unul dintre motivele pentru care website-urile ce oferă cupoane promoționale sunt în continuă scădere este dat de puterea de a domina întreaga piață de branduri care s-au extins la nivel internațional, cum este cazul Groupon.

Tomasz Tunguz va reveni cu noi cifre la finalul anului, ca bilanț general pe anul 2015.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward