Cele mai bune 15 aplicații gratuite pentru un computer nou achiziționat

28 mai 2016

Cele mai bune aplicați software oferite gratuit pentru PC-uri acoperă zona de securitate, productivitate, precum multe alte programe care satisfac nevoile oricărui computer. Iată un set de 15 astfel de programe gratuite, care vor îmbunătăți activitatea oricărui computer personal:

Cele mai bune 15 aplicații gratuite pentru un computer nou achiziționat

Cele mai bune aplicați software oferite gratuit pentru PC-uri acoperă zona de securitate, productivitate, precum multe alte programe care satisfac nevoile oricărui computer. Iată un set de 15 astfel de programe gratuite, care vor îmbunătăți activitatea oricărui computer personal:

 1. Windows 10 - în timp ce marea majoritate a noilor computere personale vin la pachet cu Windows 10 preinstalat, încă se comercializează computere cu Windows 8.1. În acest caz, utilizatorul poate descărca un instrument numit Start Menu Replacement pentru a obține o experiență aproape optimă pentru desktop. Oferta de upgrade pentru Windows 10 apare într-un pop-up, și odată accesat butonul Upgrade now, Windows 10 se instalează automat, gratuit, în computerul personal.
 1. Warm-up: A browser- Există mai multe variante gratuite de browser printre care se numără: Internet Explorer, Firefox, IE 11 sau Chrome. Utilizatorul poate testa gratuit toate aceste variante înainte de a lua decizia de achiziție.
 2. Ninite- Site-ul oferă zeci de opțiuni de software. Prin simpla navigare pe site, utilizatorul poate selecta software-ul pe care dorește să-l instaleze, efectuând un singur click pe butonul Get Installer. Astfel, primește un fișier personalizat, ce conține fișierele de instalare pentru programul respectiv.
 3. AVG AntiVirus- este un instrument oferit în mod gratuit ce blochează și anulează eventualele erori generate de viruși de exemplu, asigurând protecția computerului și având totodată abilitatea de a-și programa scanări automate. Avast Antivirus Free și Panda Free Antivirus sunt alte două opțiuni destul de populare și disponibile în mod gratuit.
 4. Malwarebytes Anti-Malware Free- a fost creat special pentru a identifica și a elimina eventualele amenințări. În cadrul acestuia, nu pot fi programate scanări și nici nu poate fi folosit ca un program antivirus obișnuit, însă reprezintă varianta de rezervă atunci când antivirusul nu a identificat toate amenințările.
 5. PC Decrapifier- nu are nevoie de instalare sau de configurări specifice; scanează computerul după o listă predefinită și afișează toate programele pe care le consideră nedorite, clasificându-le în funcție de 3 criterii diferite: recomandate, discutabile și restul. Utilizatorul poate naviga prin aceste liste și poate selecta programele nedorite, care vor fi deinstalate automat.
 6. Ccleaner- este un program utilizat pentru întreținerea curentă a computerului. Funcționalitățile acestui program sunt grupate în 4 categorii: cleaner (oferă posibilitatea de a șterge fișierele temporare acumulate în sistem), registry (analizează eventualele erori sau disfuncționalități, pe care încearcă să le corecteze), tools (ce conțne instrumente ce dezinstalează programe, elimină temporar, permite ștergerea datelor sau a spațiului de pe o partiție) și options (ce poate modifica diverși parametri pentru o funcționare mai bună).
 7. Secunia PSI- este un instrument de securitate ce elimnă eventualele vulnerabilități din programe, asigurând securitatea prin aplicarea soluțiilor sugerate de soft pentru problemele descoperite.
 8. VLC Media Player- este un program gratuit de redare media, ce rulează majoritatea formatelor video existente la momentul actual.
 9. Net- este un program de editare a imaginilor,ușor de folosit, realizat pentru Windows și distribuit în mod gratuit. Este asemănător programului Paint din Windows, însă conține câteva opțiuni în plus: are instrumente de desen, permite lucrul pe straturi și aplicarea de filtre și efecte speciale.
 10. Sumatra PDF- este un program gratuit de vizualizare de fișiere PDF, ePub, MOBI, XPS, DjVu, CHM, CBZ și CBR pentru Windows. Interfața este simplă și deține o versiune portabilă inclusă (un singur fișier executabil poate fi rulat de pe un USB).
 11. iTunes sau Spotify- iTunes oferă utilizatorului acces la o gamă variată de melodii, ce pot fi descărcate, sincronizând totodată iPhone-ul cu laptopul personal. Spotify este un serviciu cu milioane de melodii de top disponibile gratuit.
 12. A password manager- atacurile tot mai frecvente din partea hacker-ilor au dus la necesitatea formulării unor parole puternice și la necesitatea utilizării de parole diferite pentru fiecare site vizitat. Un program de administrare a parolelor, va genera și stoca parole pentru fiecare site. Unele dintre cele mai recomandate programe de acest fel sunt: Dashlane, LasPass sau KeePass.
 13. OpenOffice, LibreOffice sau GoogleDocs- sunt programe oferite în mod gratuit, ce oferă posibilitatea de a crea și de a edita documente, de a importa fișiere, de a salva documentele create și ulterior de a le descărca.
 14. Steam- este o platformă de distribuție digitală a jocurilor video pentru Windoes, Linux și Mac, ce permite utilizatorilor să-și cumpere jocurile și să le joace pe computer.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward