Ce tipuri de companii vor trebui să aloce bugete în 2021 pentru software?

23 noiembrie 2020

Anul 2020 a fost un experiment al inovării, al eșecului, al creșterii rapide din perspectiva organizațională. Companiile și-au dat seama că digitalizarea este mai mult decât un diferențiator, este un canal de vânzare, optimizare, dezvoltare și învățare, așadar, principala concluzie pentru anul 2021 este dată de creșterea capacității de investire în procese de business și în soluții software.

Ce tipuri de companii vor trebui să aloce bugete în 2021 pentru software?

Conform Gartner, pandemia instalată în 2020 a accelerat transformarea digitală, în timp ce compania de consultanță McKinsey estimează că automatizarea va crește productivitatea la nivelul economiei globale cu până la 1.4%/an. Salesforce, unul dintre cei mai mari jucători ai pieței de software de tip SaaS (Software as a Service) previzionează faptul că aproximativ 70% dintre agenții de vânzări cred că automatizarea task-urilor repetitive le va permite concentrarea spre activitățile care aduc plus valoare companiei, crescând rezultatele.

Astfel, în anul 2021 este nevoie de adaptarea companiilor la trenduri de digitalizare, alegând canelele și soluțiile software potrivite lor. Cu toate acestea Softlead a identificat 5 industrii pentru care digitalizarea în 2021 este esențială.

  1. Horeca

Pentru industria hotelurilor, pensiunilor, restaurantelor sau cafenelelor capacitatea de adaptare și de inovare este esențială. Optimizarea costurilor, gestiunea stocurilor, managementul eficient al rezervărilor în raport cu noile condiții de siguranță sunt operate facil cu ajutorul aplicațiilor software potrivite.

  1. Medical

Aplicațiile software de telemedicină, soluțiile software dedicate programărilor, gestiunea dosarului de pacient, a resurselor interne și administrative, toate acestea sunt esențiale pentru buna funcționare a cabinetelor medicale sau clinicilor.

Industria farmaceutică este un alt reper important în planurile de digitalizare, întrucât vânzarea online a produselor de tip OTC sau a produselor dermato-cosmetice, posibilitatea rezervării unor medicamente sau a informării cu privire la disponibilitatea lor sunt activități pe care orice farmacie va trebui să le includă în planurile dedicate creșterii și dezvoltării în anul 2021.

  1. Producție

În companiile de producție informațiile în timp real cu privire la fiecare proces de lucru și la fiecare materie primă folosită este vital pentru buna organizare, pentru eficiență, productivitate și profitabilitate a organizației.

De aceea, soluțiile software dedicate au în vedere gestiunea stocurilor, a clienților, a furnizorilor și partenerilor, a ofertelor, incluzând, totodată și module financiare, analize, rapoarte, managementul salarizării și al resurselor umane, al flotelor auto implicate în proces, al comenzilor, retururilor sau al elementelor incluse în procesul de fabricație.

  1. Distribuție

În cazul companiilor de distribuție, este nevoie de aplicații software complexe, asemeni activității lor, sau de suite de soluții integrate, care să comunice facil, cum ar fi aplicațiile software de tip ERP (Enterprise Resource Planning) sau de management al vânzărilor – SFA (Sales Force Automation).

În cazul primei recomandări, soluțiile informatice de tip ERP includ module de gestiune, de management a ofertelor, a operațiunilor financiar-contabile, a rapoartelor dinamice, a campaniilor promoționale, a livrărilor sau stadiilor de execuție a comenzilor prin evidența cantităților rămase de livrat pe fiecare comandă.

În cazul aplicațiilor de tip SFA, este nevoie de soluții care să susțină fluxul de vânzări, din momentul preluării comenzilor până la livrarea lor și la monitorizarea datelor stocate (rapoarte, statusuri).

  1. Administrație publică

Digitalizarea în administrația publică are la bază analiza proceselor de lucru, în vederea identificării problemelor, nevoilor, obiectivelor și resurselor necesare unei transformări digitale. Din experiența clienților Softlead din aparatul de stat, aplicațiile de management al documentelor, al resurselor umane (HR) și de tip BPM (Business Process Management) sunt cele mai importante.

Ai nevoie de o aplicație software potrivită companiei tale? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected]!

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward