Ce facem cu Windows XP?

17 Jul 2014

Firmele româneşti se confruntă cu o problemă de când sistemul de operare Windows XP nu mai beneficiază de actualizări de securitate. 

 

O opțiune este să plateasca licenţe pentru sistemul de operare Windows 7 sau Windows 8.
Din păcate aceste sisteme de operare (Windows 7 sau 8) au nevoie și de calculatoare mai performante. Deci achiziționarea acestor licențe implică și costuri suplimentare

Ce facem cu Windows XP?

Unele firme chiar au amânat să cumpere licențe pentru un alt sistem de operare, și lucrează în continuare în Windows XP, asumându-și astfel unele riscuri de securitate. Însă, în viaţa reală unele firme nu sunt pregătite să facă noi investiţii în licențe software si calculatoare noi.

Și atunci, cum reducem costurile și ne mărim siguranţa datelor din firmă?

Dacă nu dorim să investim alți bani în calculatoare noi și licențe scumpe pentru sistemele de operare din firmă și alte programe de facturare care merg si pe Windows 7, putem opta pentru un sistem de operare gratuit (open-source).

Sistemul de operare gratuit Ubuntu Linux, este ușor de folosit, chiar mai ușor ca și Windows XP, include suita Office Libre, cu tot ce aveți nevoie pentru munca de la birou, are un centru de software, unde simplu căutăm ce program ne interesează și apăsăm butonul “install”, iar ulterior îl putem folosi. În firmă avem nevoie și de un program de facturare, salarizare, mijloace fixe, gestiune stocuri, analiză financiară și contabilitate.

În loc să cumpărați software și să-l instalați, puteți să folosiți aplicația expertAccounts.com în browserul web de pe orice calculator sau tabletă. Și mai mult de atât nu trebuie să instalați nimic! Trebuie doar să vă logați! Aveți informația în timp real, oricând și oriunde vă aflați: vânzări, încasări, credit clienţi, cash-flow, sold creditare, TVA şi impozit de plată la zi. Angajații firmei lucrează colaborativ.

Aplicația evoluează permanent - apar noi facilităti și îmbunătățiri - create pe baza nevoilor și experienței tuturor utilizatorilor. Se utilizează criptare SSL pentru securitatea datelor - similară sistemelor de Internet banking. Datele sunt stocate pe servere situate în centre de date de grad industrial cu energie electrică redundantă și conexiuni multiple la Internet.

În plus, nu cumpăraţi nimic, plătiţi doar un tarif de acces, de la 1 leu pe zi și aveți acces la tehnologii avansate accesibile până nu demult doar celor mai mari! Față de alte programe similare, expertAccounts.com oferă și un sistem CRM care e un instrument performant pentru identificarea de clienți și oportunități noi de business!

Platforma oferă asistență tehnica gratuită precum și 30 zile utilizare gratuită!

Suntem un grup de firme specializate in software pentru business, fondat in 1996 in Oradea - centrul nostru operational pentru Europa. Platforma ExpertAccounts.com este operationala din 2010 cu peste 1500 de utilizatori in mai multe tari, din toate domeniile de activitate.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Veeam: Managerii IT se simt din ce în ce mai vulnerabili în fața atacurilor cibernetice și a altor dezastre

Raportul Veeam privind tendințele în protecția datelor în 2023 arată că bugetele pentru backup-ul datelor vor continua să crească pentru a se alinia cu nevoia tot mai mare de coerență și fiabilitate pentru protecția datelor...

Citește articolul
Softlead

Previziuni în securitate cibernetică pentru 2023

Comunitatea de securitate cibernetică lucrează intens la tehnologii și soluții care vor proteja oamenii și companiile în 2023 și în anii următori. În pregătirea funcționalităților capabile să depisteze amenințările...

Citește articolul
Softlead

Softlead lansează un eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România

Descarcă gratuit cel mai nou material de tip eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România.

Citește articolul