Bugetele din industria IT pentru anul 2016

10 iulie 2016

Potrivit celui mai recent studiu realizat de Gartner, cheltuielile din zona IT se vor stabiliza în anul 2016, totalizând 3,41 de trilioane de dolari. Previziunile Gartner pentru cheltuielile din industria de IT exclud ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Bugetele din industria IT pentru anul 2016

Potrivit celui mai recent studiu realizat de Gartner, cheltuielile din zona IT se vor stabiliza în anul 2016, totalizând 3,41 de trilioane de dolari. Previziunile Gartner pentru cheltuielile din industria de IT exclud ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

John-David Lovelock, vicepreședinte al departamentului de cercetare din cadrul Gartner consideră că ,,ieșirea Marii Britanii din UE ar duce la creșterea prețurilor, ce va afecta bugetele de IT din întreaga lume.” Dacă Marea Britanie s-a implicat în acest proces de schimbare, implementarea lui necesită timp și investiții. Votul acordat pentru ieșirea țării din UE va afecta în scurt timp cheltuielile din zona de IT în Marea Britanie și Europa. Această decizie va afecta în special  recrutarea angajaților, astfel că țara va deveni mai puțin atractivă pentru forța de muncă exterioară.

"Anul 2016 marchează începutul unei dihotomii. Ritmul schimbărilor din domeniul IT nu va mai fi niciodată la fel de lent precum este acum. Este anul în care deținătorii de afaceri pun foarte mult accent pe zona de digital, Internet of Things și afaceri algoritmice.”  David Lovelock

Pentru a finanța aceste noi inițiative, multe companii recurg la optimizarea costurilor, centrate în jurul unor noi alternative digitale (SaaS în loc de licențele software, VoLTE în loc de asistenți personali digitali) pentru a economisi bani și pentru a simplifica operațiunile de business.

Acest studiu este cel mai bun indicator al tendințelor actuale în tehnologie din zona hardware, software, servicii IT și telecomunicații. Deținătorii de business-uri din întreaga lume folosesc aceste rapoarte trimestriale pentru a identifica oportunitățile și provocările de piață și pentru a-și baza deciziile de afaceri pe metodologii deja demonstrate.

 

Cheltuieli 2015

Creștere 2015

Cheltuieli 2016

Creștere 2016

Sistemele de date

171,213

2,9%

174,578

2.0%

Software

313,948

1.1%

332,2017

5.8%

Dispozitive

662,295

-4.6%

627,235

-5.3%

Servicii IT

865,818

-3.4%

897,634

3.7%

Servicii de comunicare

1,400,049

-9.2%

1,380,782

-1.4%

IT

3,413,324

-5.5%

3,412,436

0.0%

Cheltuielile sistemelor de date sunt proiectate să ajungă la 174 de miliarde de dolari în anul 2016, cu 2% mai mult decât în anul precedent. Piața este marcată de o creștere considerabilă în zona de servere din China și Europa de Vest.

Cheltuielile companiilor de software din toată lumea ajung la 322 de miliarde de dolari, cu 5,8% mai mult decât în 2015, America de Nord fiind forța regională dominantă ce sprijină creșterea. Cu toate acestea, piața care se dezvoltă cel mai rapid este în continuare piața software-urilor CRM (Customer Relationship Management).

În ceea ce privește bugetele pentru dispozitive, Gartner consideră că, până la sfârșitul anului 2016, acestea vor atinge 627 miliarde de dolari. Acest lucru este influențat și de upgrade-urile pentru Windows 10, care au dus la o stabilizare a achiziționării PC-urilor. Consumatorii preferă să utilizeze computerele personale mai mult datorită faptului că au acces la Windows 10.

Pentru serviciile IT, Gartner prevede o creștere de 3,7 procente, cu un total de 898 de miliarde de dolari. Japonia se remarcă la acest capitol, cu o creștere de 8,9%. Companiile japoneze încep să fie din ce în ce mai conștiente de necesitatea adaptării afacerii la noile tehnologii.

Serviciile de comunicare vor cheltui un total de 1,38 trilioane de dolari în anul 2016, cu 1.4% mai puțin decât în 2015. Japonia este și de această dată țara, care înregistrează cea mai mare creștere, 8,3%, în timp ce Europa de Est, Vest și America de Nord înregistrează scăderi la acest capitol.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward