Black Friday în variantă internațională

23 noiembrie 2015

Cum arată Black Friday în Anglia? Care au fost așteptările celor mai cunoscuți retail-eri? 

Black Friday în variantă internațională

Cum arată Black Friday în Anglia? Care au fost așteptările celor mai cunoscuți retail-eri? 

Cunoscută ca fiind cea mai importantă zi dedicată cumpărăturilor online și offline din toată lumea, ziua de Black Friday are alte repere la nivel internațional.  Așadar, pentru achizițiile făcute online, previziunile comercianților din UK s-au ridicat la 1 miliard de lire; Ebay a vizat un trafic de 9 miliarde de utilizatori din Marea Britanie, ce urmau să cumpere în medie 25 de produse în fiecare secundă.

Centrul de Cercetare în Retail din UK a estimat vânzări de aproximativ 966 de milioane de lire în ziua de Black Friday, cu un total de 1.96 miliarde de lire, dacă sunt incluse și vânzările offline.

Anul trecut, englezii au cheltuit 810 milioane de lire pe achizițiile online în ziua de Black Friday, ceea ce înseamnă o medie de 9.375 de lire pe secundă.

Unde au fost cele mai bune oferte de Black Friday pe site-urile internaționale?

Anul trecut, Amazon a primit solicitări de vânzare de 5.5 milioane de produse în ziua de Black Friday, vânzând 64 de produse pe secundă și este și anul acesta în topul platformelor online de tip marketplace cu cele mai multe vânzări înregistrate.

Ebay a previzionat un trafic de 9 milioane de vizitatori unici în cadrul platformei de comerț electronic, promițând reduceri la produse noi în fiecare zi, în perioada 23-30 noiembrie, începând cu ora 8 dimineața.

Pentru cei care nu au avut acces la cifre relevante din partea centrelor de cercetare, Google a fost un bun instrument de anticipare. Pentru UK, căutările relevante derivate din structura de cuvinte Black Friday s-au triplat în luna octombrie.

Istoria Black Friday

Denumirea Black Friday a fost folosită pentru prima dată în acest context acum 50 de ani, în Philadelphia, când poliția locală a denumit astfel modul haotic de consum și cumpărături în oraș, după tradiționala Zi a Recunoștinței, ce a devenit punct de reper pentru noile cumpărături de Crăciun. 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward