Aplicații software pentru planificarea vacanței

07 iulie 2016

Vara și-a făcut deja apariția astfel că fiecare pasionat de tehnologie începe să-și planifice vacanța, să pună la cale: traseul, detaliile legate de transport, cazare și masă. Cei mai norocoși însă, sunt cei care folosesc o aplicație software cu ajutorul căreia să-și planifice vacanța mult așteptată.

Aplicații software pentru planificarea vacanței

Vara și-a făcut deja apariția astfel că fiecare pasionat de tehnologie începe să-și planifice vacanța, să pună la cale: traseul, detaliile legate de transport, cazare și masă. Cei mai norocoși însă, sunt cei care folosesc o aplicație software cu ajutorul căreia să-și planifice vacanța mult așteptată.

Statisticile arată că 85% dintre cei care merg în vacanță, își utilizează telefoanele mobile în timpul călătoriei, 72% dintre ei postează poze din vacanță pe rețelele sociale, 30% utilizează aplicațiile mobile pentru a găsi ofertele hotelurilor, iar 29% dintre ei utilizează aplicațiile mobile pentru a găsi cele mai bune oferte de  zboruri.

Motivele pentru care oamenii utilizează aplicațiile software pentru vacanță sunt:

 • 55,8% pentru a verifica vremea
 • 49,1% pentru a utiliza harta
 • 62,1% pentru a căuta restaurante
 • 48,1% pentru GPS
 • 46% pentru a căuta hoteluri
 • 33,3% pentru a căuta atracții și activități
 • 8,1% pentru a cumpăra bilete

Care sunt principalele beneficii ale unei astfel de aplicații?

 • Furnizează informații exacte despre momentul în care este bine să călătorești într-o anumită zonă (analizează în detaliu condițiile climatice, economice și politice din acea zonă)
 • Utilizatorul poate seta alerte de preț, pentru a fi anunțat în momentul în care apar reduceri.
 • Marchează acele puncte de pe hartă, importante pentru utilizator: restaurante, hoteluri, cafenele, mall-uri.
 • Ține utilizatorul la curent cu toate detaliile clătoriei, pe parcursul desfășurării acesteia.

Iată câteva recomandări de aplicații pe care le putem utiliza atunci când vrem să mergem în vacanță:

 1. Hopper- este o aplicație de planificare a vacanței, care creează un calendar ce indică momentele în care zborurile sunt cel mai ieftine. Cu această aplicație, utilizatorul poate seta alerte de prețuri și poate stoca informații legate de plăți, pentru ca, în momentul în care prețul zborului se încadreaza în buget, să fie făcută rezervarea automat. Aplicația este gratuită și este disponibilă atât pe iPhone, cât și pe Android.
 2. Musement- este o aplicație ce oferă informații despre modul în care trăiesc localnicii. Punctează aspecte legate de cele mai frecventate baruri, de locurile în care se mănâncă cel mai bine etc. Cu ajutorul Musement, utilizatorul poate vedea ce localuri din zonă sunt deschise. Aplicația este gratuită și este disponibilă atât pe iPhone, cât și pe Android.
 3. The Outbound- este o aplicație destinată planificărilor aventurilor outdoor. Facilitează găsirea celor mai potrivite locuri pentru surfing, drumeție, călătorie cu bicicleta și multe altele. Căutarea se face în funcție de orașul dorit, iar sugestile apar la pachet cu fotografii și informații despre rute. Aplicația oferă, de asemenea, sfaturi pentru fiecare tip de activitate, ponturi despre când este bine să mergi într-un loc sau altul și lucrurile de care ai nevoie în bagaj. Aplicația este gratuită și este disponibilă atât pe iPhone, cât și pe Android.

Cum pot beneficia companiile de turism de pe urma aplicațiilor mobile?

Aplicațiile de planficare a călătoriei sunt pe locul 7 în topul celor mai descărcate aplicații. 1,75 milioane de utilizatori de telefoane inteligente din întreaa lumea au descărcate deja aplicații pentru planificarea vacanței.

Studiile arată că acele companii care au o prezență semnificativă în zona de mobile și interacționează constant cu utilizatorii prin noile medie au mai multe șanse de a-și crește veniturile. 59% dintre utilizatorii de smartphone au afirmat că, mai degrabă, ar achiziționa produse și servicii de la o companie care operează în zona de mobile.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward