Antares Romania isi planifica intreaga productie in doar 15 minute

14 iunie 2019

Antares Romania, cel mai mare producator de scaune ergonomice din tara, isi planifica activitatea din cele doua fabrici in doar 15 minute. Inainte de a utiliza solutiile Senior Software, producatorul dedica chiar si 8 ore operatiunilor de planificare a productiei.

Antares Romania isi planifica intreaga productie in doar 15 minute

Producatorul de scaune Antares Romania a redus timpul de planificare a productiei de la 8 ore la 15 minute, pentru cele doua fabrici din Cluj si Harghita. Aceasta performanta se datoreaza sistemelor pentru gestiunea productiei (APS si MES), furnizate de Senior Software.

“Implementarea MES si APS reprezinta o solutie completa pentru productie, de o rapiditate excelenta pentru toate functiile care trebuie sa se intample in planificare. In momentul de fata, planificarea productiei dureaza undeva la 15 minute pentru doua fabrici, iar inainte dura intre 3 si 4 ore pentru fiecare fabrica”, a declarat Laczko Hunor, Director de Productie – Antares Romania.

Reprezentantul Antares a adaugat ca pentru a utiliza sistemul APS, operatorii nu au nevoie de cunostinte tehnice, ci doar de un training de baza. Totodata, cu solutia MES de la Senior Software, producatorul de scaune reuseste sa organizeze rapid comenzile si sa urmareasca productia de la A la Z. In plus, ca urmare a optimizarii timpilor de lucru si datorita nivelului ridicat de vizibilitate asupra operatiunilor din fabrica si asupra stocurilor, compania a crescut semnificativ gradul de eficienta.

“In cazul solutiei APS s-a creat un algoritm special pentru Antares, care tine cont de tot ce folosim noi, incepand de la elementele standard precum comenzile de vanzare, stocurile, capacitatea resursei umane si pana la fluxul intern de lucru. Planul detaliat din APS poate fi exportat pe tablete prin sistemul de urmarire a productiei.

MES este un sistem foarte simplu, cu doar 3-4 butoane. Trebuie doar sa tii minte ce comanda ti s-a dat, iar odata ce ai terminat, te intorci si raportezi ca ai finalizat task-ul. Toate aceste lucruri sunt urmarite in spate si se vad in real time in planificarea productiei”, a completat Laczko Hunor.

Odata cu utilizarea sistemelor de management al productiei de la Senior Software, Antares Romania a obtinut si alte beneficii care au dus la imbunatatirea business-ului:

  • Plan complet: echipa stie exact ce trebuie sa produca, cand si cu ce materiale/resurse;
  • Reguli multiple de planificare, cu posibilitatea de alege scenariul potrivit in functie de situatie;
  • Optimizare inca din momentul distribuirii task-urilor, alocarea acestora realizandu-se in functie de capacitatile angajatilor, resursele disponibile etc.;
  • Modificari procesate in timp real, fara erori si fara a afecta activitatea angajatilor;
  • Gestionare pentru toate comenzile din cadrul companiei;
  • Urmarire stocuri si eficienta personal;
  • Verificare corecta pentru necesarul de materiale;
  • Statistici detaliate (realizate pe baza raportarilor inregistrate in APS) pentru fiecare model din productie sau in functie de performanta fiecarui angajat.

Despre Antares Romania

Compania face parte din grupul international ceh Antares, fondat in anul 1992, unul dintre cei mai mari producatori de scaune de birou din Europa Centrala si de Est, care si-a extins afacerea prin filialele din Romania, Bulgaria, Slovacia, Ungaria si Serbia. Filiala din Romania si-a inceput activitatea in 1998 iar, in prezent, compania detine doua unitati de productie, in judetele Cluj si Harghita. Portofoliul Antares Romania include scaune pentru birou, scaune fixe pentru conferinte, fotolii manageriale, scaune pentru auditorium, sali de cinema si teatru, scaune ergonomice operationale si nu numai.

 

Fondata in 2003, Senior Software a realizat peste 400 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii de la Microsoft alaturi de platforme testate la nivel international precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics. Senior Software a pornit cu o singura divizie iar, in prezent, dispune de 6 divizii prin c...

Află mai multe
Aplicații software recomandate

SeniorERP reprezinta cea mai noua tehnologie ERP pentru managementul integrat al operatiunilor si activitatilor din companiile de distributie, productie, retail, servicii, disponibila in 3 limbi: romana, engleza si maghiara.

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

5 curiozități privind adoptarea unei soluții de management a documentelor. De ce DocuWare?

Vă confruntați cu dificultăți privind identificarea și organizarea documentelor sau petreceți mult timp pentru obținerea acordurilor legate de contracte sau de plata facturilor? 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Gartner: Care sunt cele 4 tehnologii ce vor avea un impact semnificativ asupra e-commerce?

Potrivit Gartner, în următorii doi ani, configurația vizuală, portofelele digitale, managementul identității și accesului clienților la diverse instrumente digitale (Customer Identity and Access Management - CIAM), cât și asistenții virtuali pentru clienți (VCA) vor avea un impact ridicat asupra comerțului digital pe măsură ce adoptarea generală a acestor tehnol...

Citește articolul arrow_forward