Adobe a achiziționat Magento pentru 1.68 miliarde de dolari

22 mai 2018

Adobe a anunțat oficial achiziția Magento pentru suma de 1.68 miliarde de dolari, tranazacția oferindu-i companiei Adobe exact acel segment de servicii pe care nu îl deținea și care îl va ajuta să concureze cu Salesforce, care oferă propriile servicii de marketing, sales și mentenanță în cloud. Platforma de e-commerce va face parte din Adobe Digital Experience.

Adobe a achiziționat Magento pentru 1.68 miliarde de dolari

Alăturarea dintre cea mai cunoscută platformă dedicată comerțului electronic și poziția ca lider pe piață în industria instrumentelor grafice vor crea noi experiențe digitale pentru utilizatorii individuali și corporate.

Oportunitățile anunțate de Magento prin această tranzacție includ posibilitatea de a oferi valoare adăugată utilizatorilor, partenerilor și developerilor, accelerarea suitei de funcționalități pe care o deține produsul în acest moment, capacitatea de accesa noi verticale de business, prin alăturarea Adobe.

Din punctul de vedere al gigantului Adobe, acesta  va avea acces la clienții din segmentul de mijloc ai Magento, dar și la companiile mari.

Conform comunicării oficiale a echipei Magento, prin blog-ul său, se așteaptă ca achiziția să fie finalizată până la încheierea trimestrului fiscal.

Aceasta nu este prima achiziție a platformei Magento, care a fost fondată în 2008 și cumpărată 3 ani mai târziu, în 2011, într-o tranzacție evaluată la 180 de milioane de dolari. Compania a redobândit capital social individual în 2015, beneficiind de ajutor din partea fondului de investiții Permira Funds, ce, conform unor informații neoficiale, ar fi plătit aproximativ 200 de milioane de dolari.

Conform cifrelor publicate de Data of BuiltWith, Magento avea în 2017 aproximativ 24% cotă de piață, situându-se pe cea de-a treia poziție în topul celor 10 cele mai cunoscute și utilizate platforme de comerț electronic, primele 2 locuri din clasament fiind atribuite WooCommerce și Shopify. Data of BuiltWith a identificat peste 13.000 de website-uri de comerț electronic dezvoltate pe tehnologii Magento din Top 1 Milion, întreaga bază de utilizatori fiind de peste 235.000 de magazine online care folosesc Magento.

magento usage statistics builtwith data

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward