Adobe a achiziționat Magento pentru 1.68 miliarde de dolari

22 mai 2018

Adobe a anunțat oficial achiziția Magento pentru suma de 1.68 miliarde de dolari, tranazacția oferindu-i companiei Adobe exact acel segment de servicii pe care nu îl deținea și care îl va ajuta să concureze cu Salesforce, care oferă propriile servicii de marketing, sales și mentenanță în cloud. Platforma de e-commerce va face parte din Adobe Digital Experience.

Adobe a achiziționat Magento pentru 1.68 miliarde de dolari

Alăturarea dintre cea mai cunoscută platformă dedicată comerțului electronic și poziția ca lider pe piață în industria instrumentelor grafice vor crea noi experiențe digitale pentru utilizatorii individuali și corporate.

Oportunitățile anunțate de Magento prin această tranzacție includ posibilitatea de a oferi valoare adăugată utilizatorilor, partenerilor și developerilor, accelerarea suitei de funcționalități pe care o deține produsul în acest moment, capacitatea de accesa noi verticale de business, prin alăturarea Adobe.

Din punctul de vedere al gigantului Adobe, acesta  va avea acces la clienții din segmentul de mijloc ai Magento, dar și la companiile mari.

Conform comunicării oficiale a echipei Magento, prin blog-ul său, se așteaptă ca achiziția să fie finalizată până la încheierea trimestrului fiscal.

Aceasta nu este prima achiziție a platformei Magento, care a fost fondată în 2008 și cumpărată 3 ani mai târziu, în 2011, într-o tranzacție evaluată la 180 de milioane de dolari. Compania a redobândit capital social individual în 2015, beneficiind de ajutor din partea fondului de investiții Permira Funds, ce, conform unor informații neoficiale, ar fi plătit aproximativ 200 de milioane de dolari.

Conform cifrelor publicate de Data of BuiltWith, Magento avea în 2017 aproximativ 24% cotă de piață, situându-se pe cea de-a treia poziție în topul celor 10 cele mai cunoscute și utilizate platforme de comerț electronic, primele 2 locuri din clasament fiind atribuite WooCommerce și Shopify. Data of BuiltWith a identificat peste 13.000 de website-uri de comerț electronic dezvoltate pe tehnologii Magento din Top 1 Milion, întreaga bază de utilizatori fiind de peste 235.000 de magazine online care folosesc Magento.

magento usage statistics builtwith data

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward