84.4% dintre companiile de producție au în plan digitalizarea în următoarele 18 luni

06 iunie 2022

Softlead, singura platformă B2B de tip marketplace care ajută companiile să aleagă aplicația software potrivită pe baza ADN-ului digital, anunță lansarea unui studiu de piață ce indică apetitul companiilor de producție din România pentru achiziții IT.

84.4% dintre companiile de producție au în plan digitalizarea  în următoarele 18 luni

Astfel, conform datelor Softlead colectate în perioada 1 aprilie – 20 mai de la 100 de fabrici din România, există o intenție clară de investiții în procese de transformare digitală. Mai exact, 84.4% dintre respondenți au în plan ca până la finalul anului 2023 să demareze acțiuni de digitalizare care să îi ajute în creșterea eficienței și productivității interne.

În contextul în care 60% dintre companiile de producție care au răspuns chestionarului lansat de Softlead nu beneficiază de o digitalizare completă a tuturor activităților și proceselor interne, nevoia de investiții în soluții software potrivite este evidentă, devenind o prioritate în următorii ani. Mai mult decât atât, conform celor mai noi date publicate de Institutul Național de Statistică (INS), câteva ramuri industriale au înregistrat creșteri semnificative (energie, industria extractivă, industria prelucrătoare), fapt ce favorizează și susține atât investițiile în transformarea digitală, cât și validarea nevoii companiilor de sisteme IT care să organizeze mai bine noile fluxuri apărute odată cu dezvoltarea organizației.

În mod evident, companiile de producție au fluxuri de activități și proceduri complexe, ce necesită organizare, evaluare, raportare, control și anticipare continuă conformă cu planurile de creștere și dezvoltare. De aceea, alături de câteva dintre cele mai cunoscute companii IT care au în portofolii soluții software dedicate digitalizării fabricilor, am pornit în luna aprilie o campanie prin care vorbim despre etapele achiziției software, prezentăm studii de caz și povești de succes, precum și materiale care să indice modul în care achizitorii se pot bucura de un flux prietenos de selecție a soluției software ideale. Iar când vorbim despre tehnologii potrivite, vorbim, de fapt, despre identificarea nevoilor de business și despre ADN-ul digital pe care orice companie trebuie să îl definească folosind platforma Softlead.ro. Alexandra Roată, Co-Founder Softlead.

Ce tipuri de aplicații software folosesc fabricile?

În cele mai multe dintre companiile de producție care au răspuns studiului de piață lansat de Softlead sunt utilizate doar soluții software dedicate activității de gestiune financiar-contabilă, în timp ce 15.6% au implementat deja aplicații complexe, cum ar fi cele de tip ERP (Enterprise Resource Planning), RPA (Robotic Process Automation) – 2.2% sau WMS (software pentru depozite – Warehouse Management System) – 4.4%.

Care sunt bugetele alocate de companiile de producție pentru digitalizare?

Pentru următoarele 12 luni, cele mai multe dintre companiile de producție (42.2%) care au în plan digitalizarea plănuiesc să aloce sume cuprinse între 5.000 – 10.000 de euro, în timp ce 8.9% dintre fabrici au indicat disponibilitatea de a aloca bugete consistente, de peste 20.000 de euro.

Studiul de piață efectuat de Softlead a fost aplicat pe un eșantion de 100 de respondenți, reprezentanți ai companiilor de producție din România, ce ocupă poziții de top și middle management și responsabil achiziții.

Despre Softlead

Softlead este prima platformă de tip marketplace B2B, ce ajută companiile să aleagă soluția software potrivită, pe baza ADN-ului Digital, din cele 900 de aplicații listate de cei peste 470 de parteneri IT. Cu ajutorul unui instrument lansat anul trecut, companiile pot afla și urmări gradul de digitalizare al unui departament sau al întregii organizații și pot descărca un raport complet, ce include recomandări de soluții software potrivite, precum și bugetele asociate achiziției.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate

Echipa de Ingineri Virtuali KFactory reinventează modul în care sunt administrate procesele operaționale din fabrică, cu ajutorul tehnologiei, permițând inginerilor reali să își aloce timpul pe activități cu valoare adăugată mare.

Descoperă aplicația arrow_forward

Viziunea KFactory este de a sprijini fabricile pentru a rezolva problemele complexe de optimizare a performanței liniei de producție într-un mod simplu și inteligent, integrând tehnologia și cunoașterea industriei.

Descoperă aplicația arrow_forward

SmartCash Retail Management System este singura platforma software românească, ce poate fi utilizată pentru managementul oricărui format comercial, indiferent de complexitate, de la magazine sau cafenele până la hypermarket-uri sau...

Descoperă aplicația arrow_forward

Echipament POS extrem de fiabil cu sistem de operare Linux. Se potriveste perfect pentru lanturile de magazine datorita aplicatiei software complexa.

Descoperă aplicația arrow_forward

Evidența deșeurilor, raportare ANPM și consultanță printr-un sistem online integrat de management al deșeurilor.

Descoperă aplicația arrow_forward

Articole IT&C similare
Softlead

Cum pot aplicațiile software RPA să contribuie la simplificarea proceselor de HR?

Potrivit CGI, companiile care au ales să implementeze tehnologii de automatizare de tip RPA au scăzut costurile operaționale cu până la 50%, reușind, în același timp, să crească în mod semnificativ productivitatea...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Educația IT crește: Tot mai mulți angajați testează aplicațiile software pe care le vor folosi în companii

Conform celor mai noi analize Softlead, tot mai mulți candidați aleg să se informeze și să testeze aplicațiile software pe care le vor folosi în companiile în care vor să lucreze.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

BMW investește într-o companie software ce automatizează procesele de producție

BMW Group a achiziţionat o participaţie la partenerul său Kinexon. Cele două companii lucrează împreună de câţiva ani pentru a promova digitalizarea completă a reţelei de producţie BMW Group. Producătorul de automobile premium a anunţat marţi că a achiziţionat acum un pachet minoritar în compania de software inovatoare, cu sediul în München, prin...

Citește articolul arrow_forward