5 startupuri românești și-au prezentat produsele la DLD 2016

28 ian. 2016 28 ian. 2016

În acest an, una dintre cele mai mari conferințe europene, DLD, a avut loc în München, între 17 și 19 ianuarie, oferind fiecărui participant oportunitatea de a asista la prezentări ale unor speakeri de clasă si de a se bucura de 3 zile de networking intens.

5 startupuri românești și-au prezentat produsele la DLD 2016

În acest an, una dintre cele mai mari conferințe europene, DLD, a avut loc în München, între 17 și 19 ianuarie, oferind fiecărui participant oportunitatea de a asista la prezentări ale unor speakeri de clasă si de a se bucura de 3 zile de networking intens. 

Techsylvania a fost prezentă cu o delegație formată din 5 startupuri românești de succes, după cum urmează: AirisVision , Idea Studios , Moqups , SkinVision , Symme3D.

În fiecare an, acest eveniment adună politicieni de rang înalt (Margarethe Vestager, Comisarul european în domeniul Concurenței), câștigători ai premiului Nobel pentru Pace (Jody Williams), leaderi din domeniul de business (CEO-ul Airbus, Tom Enders; CEOul News Corp, Robert Thomson), investitori de top (Jim Breyer de la Breyer Capital sau CEO-ul Atomico, Niklas Zennström) sau fondatori de succes (Jeremy Stoppelman de la Yelp sau Jan Koum de la WhatsApp).

Pe lângă invitatia la conferință, startup-urile au avut oportunitatea unică de a-și prezenta produsele pe scena DLD, în timpul unui mic dejun informal denumit „Romanian Startup Champions”.
Cei care au făcut posibilă această experiență din cadrul DLD au fost Oana Petruș și Vlad Ciurcă, fondatorii și directorii executivi ai Techsylvania. Robert Visser spune ca: „A fost unul dintre cele mai dwqqe calitate evenimente la care am participat în ultima vreme. Speakeri de top și subiecte relevante. În plus, participarea ca delegație de startupuri ajută ecosistemul în plin proces de dezvoltare. Oamenii văd industria românească de IT ca fiind orientată spre outsorcing, dar cu o creștere mare pe partea de product development, fapt care poate aduce României o mai mare valoare pe piață.”

Bogdan Grumezescu, de la A irisVision considera ca: „Participarea la DLD a fost un lucru foarte bun pentru întreaga delegație și consider că o astfel de expunere aduce valoare ecosistemului startup din România. Le mulțumim organizatorilor pentru eforturi, Romanian Breakfast a fost un punct important în agendă.” „Consider că două lucruri sunt esențiale pentru ecosistemul românesc de startup-uri: ajutarea comunităților locale să împărtășească și să învețe din experiența noastră, în același timp cu stabilirea unor noi contacte cu comunitatea startup europeană.” este de parere Dan Burzo, reprezentant Moqups .

Participarea la conferința DLD este un pas înainte pentru modul în care ecosistemul startup românesc este privit în Europa. Fără îndoială, prezența celor 5 startupuri la München a dovedit că România are o mulțime de lucruri de oferit în materie de tehnologie și inovație. Evenimentul a fost filmat, iar pitchurile pot fi văzute aici.

Acest eveniment este unul premergător conferinței Techsylvania , care va avea loc între 21 și 24 mai, în ClujNapoca. Techsylvania este una dintre cele mai importante conferințe pe teme de tehnologie din Estul Europei, care, pe lângă cele 2 zile de eveniment, este gazda unui renumit hackaton dedicat creării de noi proiecte software & hardware.

Informații despre eveniment și bilete se pot găsi pe site-ul oficial.

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!