4 modalități de a reduce costurile de stocare a datelor. Cu sau fără Cloud

30 martie 2016

Companiile de IT din întreaga lume duc o luptă constantă de limitare a costurilor. Numeroase studii arată că infrastructura IT și operațiunile (I&O) reprezintă 60-70% din bugetul unei companii de IT.

Companiile de IT din întreaga lume duc o luptă constantă de limitare a costurilor. Numeroase studii arată că infrastructura IT și operațiunile (I&O) reprezintă 60-70% din bugetul unei companii de IT. 

Vestea bună pentru aceste companii este că modernizarea modelului de stocare a datelor poate genera economii pentru companiile în cauză. Potrivit unui studiu realizat de Gartner, pentru a limita costurile de stocare a datelor poate genera economii pentru companiile în cauză.

Există însă multe variante de a reduce costurile generate de stocarea datelor, chiar fără utilizarea stocării Cloud. Iată câteva variante:

 1. Dezvoltarea de aplicații: Abordarea convențională a aplicării dev/test (laboratoare) solicită timp și cheltuieli semnificative de construire și menținere, care, de multe ori intră în contradicție cu nevoia companiilor de viteză și agilitate. În această situație, companiile ar trebui să aibă în vedere utilizarea serviciilor publice de cloud, în special în situațiile în care se confruntă cu un orar riguros sau cu blocarea bugetelor.
 1. Utilizarea aplicațiilor active pe alte platforme: Multe dintre aplcațiile utilizate în companii sunt licențiate în funcție de tipul și numărul de procesoare/utilizatori. Transferul acestor aplicații către platforme noi cum ar fi trecerea de la RISC la x86 poate genera economii substanțiale ale costurilor de licențiere. Astfel, trecerea către un sistem de stocare modern, all-flash, cum ar fi NetApp EF560 sau FAS poate contribui la economii în ceea ce privește consolidarea serverelor.
 1. Renunțarea la sistemele de stocare vechi: Sistemele vechi de stocare sunt în general mai lente și mai greu de întreținut decât cele noi. Folosind tehnici precum NetApp LUN, datele pot fi transferate ușor către sisteme mai noi, mai rapide și cu o mai mare capacitate de stocare.
 1. Renunțarea la aplicațiile inactive: Aplicațiile inactive ocupă spațiu pe server. Cele mai multe aplicații inactive nu trebuie eliminat; ele pot fi mutate de pe site cu ajutorul NetApp Cloud ONTAP.

Din perspectiva infrastructurii și a operațiunilor, stocarea datelor continuă să ocupe un procent tot mai mare din costul total al dezvoltării și implementării aplicației. Cu toate că stocarea cloud reprezintă o modalitate de reducere a costurilor, companiile ar trebui să ia în considerare dacă ciclul de viață al aplicației se încadrează în contextul cloud. Companiile trebuie să aibă o abordare mai largă pentru modernizarea infrastructurii de stocare.

Beneficiile utilizării stocării Cloud:

 1. Este ușor de utilizat și accesibil din punct de vedere financiar
 • 14% din companii au reușit să reducă dimensiunea departamentelor de IT utilizând Cloud
 • 82% din companii au remarcat o diminuare a costurilor odată cu trecerea în Cloud
 1. Este de încredere și sigură (consumatorii individuali sunt familiari cu serviciile Cloud)
 • 60% din companii utilizează Cloud pentru operațiunile de IT
 • 56% din oamenii de afaceri au afirmat că utilizează Cloud pentru protecția informațiilor confidențiale.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când vrei să alegi varianta de Cloud potrivită (privat, public sau hibrid)?

 • În ce măsură aplicația pe care vrei să o transferi în Cloud e importantă pentru companie
 • Cerințele de protecție a datelor
 • Volumul de lucru al aplicațiilor
 • Integrarea aplicațiilor cu alte funcții de business

PUBLIC CLOUD presupune:

 • Aplicațiile, stocare și alte resurse sunt disponibile prin service provider
 • Serviciile și aplicațiile sunt oferite utilizatorilor prin intermediul internetului
 • Presupune mai puține opțiuni de securitate
 • Reduce complexitatea

Cine ar trebui să utilizeze Public Cloud?

 • Companiile care vor să ajungă rapid pe piață
 • Ariile de business cu mai puține resurse
 • Companiile care caută să externalizeze cerințele de IT

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward