[Studiu]> Piața soluțiilor software de contabilitate în următorii 7 ani

29 iulie 2018

Aplicațiile software dedicate departamentelor și activităților financiar-contabile se referă la toate acele soluții cu rol în înregistrarea, managementul și procesarea datelor ce prezintă caracter financiar. Acestea sunt folosite de experții contabili și de companiile care au specializare în domeniu, având ca activitate principală operarea cu tranzacții, monitorizarea fluxurilor financiare și raportarea informațiilor de ordin financiar către stakeholderii direct vizați.

[Studiu]> Piața soluțiilor software de contabilitate în următorii 7 ani

Cele mai importante module și funcționalități în cazul acestor soluții includ planificarea și analiza financiare (planificare, bugetare, previziuni), managementul contabilității, gestiune, payroll.

Piața aplicațiilor de contabilitate

În anul 2016, conform researchnester.com, piața soluțiilor software de contabilitate a fost estimată la 3.2 miliarde de dolari, fiind previzionată o creștere cu peste 6% pentru perioada următoare. Din punctul de vedere al popularității soluțiilor software, 37% sunt on-premise, 58% cloud și doar 5% tradiționale (instalate). 77% dintre utilizatori sunt mulțumiți de funcționalitățile primite după achiziția unei licențe în cloud a unei aplicații de contabilitate în timp ce 55% au observat scăderi reprezentative ale numărului de erori contabil-financiare după adoptarea, implementarea și utilizarea frecventă a unei soluții software dedicată.

Accounting Software Business

sursa: SoftwareSuggest.com

Cei mai importanți vendori la nivel global

Conform softwaresuggest.com, companiile care au cea mai bună reprezentativitate în contextul implementării soluțiilor software de contabilitate includ nume precum: SAP, Oracle, Microsoft Dynamic, Zoho Books, Sage, Odoo, NetSuite.

Desigur, pentru companiile mici și medii, este foarte important ca aplicația aleasă să fie direct proporțională cu nevoia concretă de utilizare, întrucât soluțiile menționate mai sus sunt definite prin complexitate ridicată și costuri pe măsură.

Trenduri tehnologice care vor avea impact asupra aplicațiilor financiar-contabile

Până în 2024, aplicațiile care nu vor fi în cloud vor deveni o raritate. De asemenea, direcția pe care o urmează acest tip de soluții este derivarea funcționalităților pentru aplicații mobile, cu rol în creșterea accesibilității și productivității. Securitatea datelor este un alt aspect esențial, întrucât vorbim despre informații sensibile. În anul 2017, media breșelor de securitate în Statele Unite ale Americii a vizat 24.000 de înregistrări, evaluate la peste 3 milioane de dolari.

Tehnologiile AI (Artificial Intelligence) și cele de tip Machine Learning vor fi integrate în contextul aplicațiilor financiar-contabile. De asemenea, blockchain își va pune semnificativ amprenta pe tot ceea ce ănseamnă acest tip de solții în ceea ce privește datele înregistarete și incapacitatea de a fi manipulate sau modificate în vreun fel.

Alege o alicație software potrivită companiei tale! Află mai multe aici

 

Aplicații software recomandate

Bogat in numeroase functionalitati, cel mai complet program de conta de pe piata este un sprijin real in munca de zi cu zi si in analiza financiara a afacerilor.

Citește tot arrow_forward

Cassa este o soluție de tip SaaS, care simplifică la maximum munca contabililor și economisește timpul antreprenorilor. Tehnic vorbind, Cassa este un soft care digitalizează și ordonează fluxul de documente și co

Citește tot arrow_forward

O soluție pentru automatizarea proceselor financiar-contabile dedicate Business Processing Outsourcing (BPO) și Shared Services Centers (SSC)

Citește tot arrow_forward

Produsul informatic asigura acoperirea principalelor zone de interes din domeniu si anume cele privind EXECUTIA BUGETARA si GESTIUNEA BUGETARA  ,respecta prevederile OMFP 1917/2005 

Citește tot arrow_forward

Daca vrei sa elimini utilizarea documentelor pe hartie, munca manuala si erorile in procesul de achizitie - vanzare, DocXchange este solutia in cloud ce iti automatizeaza toate procesele din core business: financiar-contabil, achizitii si logistica.

Citește tot arrow_forward

Verifica-ți partenerii de afaceri din declarațiile 394 generate cu programul tau de contabilitate. 

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cosmin Vilcu, SonicWall: Atacurile cu ransomware asupra instituțiilor de stat și organizațiilor guvernamentale sunt în creștere. Cum le prevenim?

Atacurile cu ransomware asupra instituțiilor de stat și organizațiilor guvernamentale sunt în creștere conform SonicWall, iar apariția situației de la spitalele românești nu este tocmai o surpriză.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Ultimele zile de înscrieri Early Bird cu discount-uri cuprinse între 40 și 70 EUR la GPeC SUMMIT Online

Pe 23 octombrie expiră oferta Early Bird care aduce discount-uri semnificative, cuprinse între 40 și 70 de euro, pentru înscrierea la GPeC SUMMIT Online.

Citește articolul arrow_forward