ZF Mobilio 2017

La 10 ani de la prezentarea iPhone, “cheia” care a deschis poarta către o nouă lume digitală,  smartphone-ul a devenit un element fundamental în viaţa de zi cu zi a peste 5 miliarde de oameni, dar şi a peste 60% dintre utilizatorii de telefonie mobile din România

  • Bucuresti - JW Marriott
  •    22 Mai 2017

La 10 ani de la prezentarea iPhone, “cheia” care a deschis poarta către o nouă lume digitală,  smartphone-ul a devenit un element fundamental în viaţa de zi cu zi a peste 5 miliarde de oameni, dar şi a peste 60% dintre utilizatorii de telefonie mobile din România.

Revoluţionar, personal, dinamic, adaptabil - mobilul este forţa care a antrenat numeroase schimbări şi inovaţii, şi care doar anunţă începutul unei revoluţii tehnologice care va schimba felul în care interacţionăm unii cu ceilalţi, mediul nostru de lucru, companiile, brandurile dar şi guvernele şi politicile guvernamentale. 

Dacă atâtea schimbări au fost provocate doar de smartphone-uri, cum va arăta lumea când acestora li se vor adăuga pe scară largă soluţiile de analiză a cantităţilor mari de date, inteligenţa artificială, roboţii, platformele Internet of Things, vehiculele autonome?

După un deceniu de dominaţie al smartphone-urilor tragem linie şi evaluăm care au fost cele mai mari schimbări produse în România de mobile şi ne imaginăm cum vor arăta următorii zece ani.

Teme dezbateri/paneluri:

  • Care au fost industriile şi companiile care s-au schimbat cel mai puternic în România odată cu explozia vânzărilor de smartphone-uri şi de servicii din România?
  • Cine a avut cel mai mult de câştigat din revoluţia smartphone în România? Dar de pierdut?
  • Ce putem face acum de pe smartphone în România şi nu puteam face de pe mobil în 2007? Ce servicii şi aplicaţii pe mobil lipsesc în România acum prin comparaţie cu pieţele occidentale?
  • Economia aplicaţiilor: câţi bani au cheltuit românii pe aplicaţii mobile în 10 ani de zile?
  • Mai sunt aplicaţiile mobile un domeniu “hot” în hi-tech? 
  • Cu o jumătate de gospodării în mediul rural, cel mai mare consum de conţinut TV liniar din Europa şi doar câteva sute de mii de carduri bancare utilizate frecvent pe internet este România cu adevărat conectată la noile tendinţe digitale? Cele mai noi cifre privind adopţia şi utilizarea smartphone-urilor şi a aplicaţiilor mobile în România.
  • Cele mai spectaculoase implementări ale tehnologiilor mobile în România.
  • Va fi smartphone-ul şi în următorii 10 ani elementul central al interacţiunii oamenilor cu tehnologia?
  • Ce domenii urmează să fie răvăşite de acum înainte de tehnologie?
  • Vom avea în România şi oraşe inteligente sau doar case şi clădiri de birouri private puternic tehnologizate?
  • Zece probleme ale oraşelor din România pe care tehnologiile mobile le-ar putea rezolva rapid, fără investiţii costisitoare. Cine ar putea gestiona aceste proiecte “smart” pentru oraşe?
  • Un pariu pentru 2027: cum va arăta România hi-tech.

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

How to Web Conference 2024

How to Web este conferința tehnologică a Europei de Est care unește constructori și viziunari. Evenimentul este ideal pentru profesioniști, startup-uri și investitori care caută să descopere talente și inovații antreprenoriale.

Citește tot

DevTalks România

DevTalks este cea mai mare conferință tech din România, care a adunat în 2023 peste 6000 de participanți și 150+ vorbitori internaționali. Cu 14 scene de conținut tech și zone interesante ca Mobility Area sau Tech Edu Area,...

Citește tot

GPeC Summit 2024

GPeC SUMMIT este considerat evenimentul de referință în E-Commerce & Digital Marketing din CEE și va avea loc în București, pe 21 Mai 2024.

Citește tot