ZF Bankers Summit'20

Care va fi impactul digitalizării accelerate a operaţiunilor şi a interacţiunii cu clienţii?

 • BUCURESTI
 •    14 - 15 Iulie 2020

Intervenţia rapida a BNR după apariţia crizei la mijlocul lunii martie prin scăderea dobânzilor, asigurarea de lichiditate a băncilor şi achiziţia de titlu de stat de pe piaţa secundară pentru a reduce randamentele, intervenţia rapida a BNR a stabilizat piaţa financiară după tensiunile care au apărut prin institutuirea stării de urgenţă.

Acum focusul băncilor trebuie să fie pentru susţinerea clienţilor şi prin relansarea creditării care s-a redus semnificativ după apariţia crizei.

Programul IMM Invest poate contribui la menţinerea finanţării pentru 40.000 companii antreprenoriale, dar este nevoie de mult mai multă implicare din partea statului băncilor pentru susţinerea economiei şi a companiilor care au nevoie de finanţare pentru a rezista acestei căderi economice şi de business.

Închiderea economiei prin apariţia acestei crize sanitare a accelerat dorinţa băncilor de a îşi digitaliza mult mai repede operaţiunile pentru a ajunge la client, având în vedere restricţiile  sociale.

Băncile vor trebui să facă pasi mult mai mari şi mult mai rapizi pentru a se adapta produselor şi serviciilor oferite de operatori non bancari, dar care au intrat pe piaţa lor. (ex Revolut)

Inevitabil vor urma restructurări operaţionale, închideri de sucursale, reduceri de personal, simplificarea fluxurilor pentru a ţine pasul cu digitalizarea pieţei.

Ziarul Financiar vrea să reunească la aceeaşi masă de discuţie principalii bancheri, operatorii de servicii bancare, Fintech-urile, oficialii Băncii Naţionale, consultanţii, avocaţii, pentru a discuta despre provocările sistemului bancar în următoarea perioadă şi despre transformările care vor veni.

Despre ce vorbim?

 • Care este impactul acestei crize asupra băncilor, care este răspunsul bancherilor şi cum îşi construiesc relansarea activităţilor?
 • Cât de mult sunt dispuse băncile pentru reluarea creditării atât pentru persoanele fizice cât şi pentru companii?
 • Cum va fi tratat riscul de creditare în noul context?
 • Cum poate fi readusă încrederea clienţilor de a face business şi de a lua credite?
 • Ce impact operaţional are necesitatea digitalizării accelerate şi care este reacţia clienţilor?
 • Care este impactul asupra sucursalelor bancare, un model de business care pierde în teren?
 • Cât va tine această stabilitate a cursului leu-euro şi a politicii BNR de scădere a dobânzilor?
 • Ce sisteme de plăti vor căştiga teren, cele ale băncilor sau a fintech-urilor?
 • Cum va fi bancherul viitorului, comercial sau IT-ist?
 • Câte bănci vor mai rămâne în România după această criză?
 • Cum trecem mai repede în noul context de la cash la plăţile electronice?
 • Cum vor trata băncile noile insolvenţe?

Unde?

Videoconferinta poate fi vizualizata pe site-ul nostru www.zf.ro, cat si pe Facebook, la adresa: https://www.facebook.com/ZIARULFINANCIAR/ si https://www.facebook.com/ZFLiveOficial/

Introduceți evenimentul în

Softlead

Softlead

Softlead este singurul marketplace cu rol de generator de lead-uri din România, peste 600 de soluții software fiind listate în cadrul platformei. 

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

VisualFest 2021

Comunicarea vizuala este in acest moment forma de exprimare preferata atat a utilizatorilor social media, cat si a brandurilor active in marketing si comunicare. Mai mult, influencerii folosesc cel mai adesea canalele foto si video pentru a comunica cu audientele lor.

Citește tot arrow_forward

Digital Divas 2021

Pentru ca ai libertatea de a-ti alege propriul drum, pentru ca ai energie si curaj, pentru ca esti un creator de frumos si pentru ca stii ca nu exista visuri prea mari. Pentru ca tu stii exact cine esti, vino alaturi de noi la o noua editie Digital Divas indrazneata, plina de inspiratie si informatii de top. Va fi o zi dedicata unei frumuseti libere, nonconformiste si curajoase.

Citește tot arrow_forward