Shaping conversations: Future of Work

Rezultatele unui raport realizat de World Economic Forum (WEF) în 2018 despre viitorul muncii (future of work) au evidențiat că tehnologia va afecta în mod fundamental felul în care sarcinile sunt îndeplinite atât de către oameni cât și de mașini. Piața muncii globală trece prin transformări masive, iar aceasta schimbare gestionată corect poate duce către îmbunătățirea calității vieții și o nouă serie de joburi pentru oameni.

  • BUCURESTI - Global Shapers Bucharest Hub
  •    13 Iunie 2019

Raportul WEF a fost realizat in rândul unor companii al căror număr total de angajați depășește 15 milioane. În timp ce aproximativ jumătate din joburi vor stagna până în 2022, multe alte joburi vor fi create, iar unele task-uri din existente în prezent vor fi automatizate. Estimările raportului au evidențiat că se vor pierde aproximativ 1 milion de joburi în timp ce vor fi create 1.74 milioane joburi noi. Raportul îl puteți accesa aici: http://www3.weforum.org/docs/WEF_Future_of_Jobs_2018.pdf

2 concluzii putem extrage din acest raport:

O scădere mare a cererii pentru joburi unde parte din sarcini vor fi automatizate

O creștere mare a cererii pentru diferite produse/servicii, datorită noilor tehnologii, care sunt asociate cu noi roluri și sarcini.

Vă propunem să explorăm împreună 5 din joburile și industriile care vor fi în prim-planul acestor automatizări și transformări. Vom avea 5 invitați, experți pe domeniile lor, care vor împărtăși cu voi care sunt schimbările care afectează industriile respective. Ei vor vorbi despre sarcinile care se automatizează, ce joburi vor scădea ca număr, dar și ce joburi apar în locul lor. Veți putea interacționa individual cu ei, într-un format neconvențional care îmbină conceptul de bibliotecă vie și galerie de artă.

Locurile sunt limitate. Este necesar să vă inscrieți aici http://bit.do/GSFutureWork

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

Digital Divas 2021

Pentru ca ai libertatea de a-ti alege propriul drum, pentru ca ai energie si curaj, pentru ca esti un creator de frumos si pentru ca stii ca nu exista visuri prea mari. Pentru ca tu stii exact cine esti, vino alaturi de noi la o noua editie Digital Divas indrazneata, plina de inspiratie si informatii de top. Va fi o zi dedicata unei frumuseti libere, nonconformiste si curajoase.

Citește tot arrow_forward

VisualFest 2021

Comunicarea vizuala este in acest moment forma de exprimare preferata atat a utilizatorilor social media, cat si a brandurilor active in marketing si comunicare. Mai mult, influencerii folosesc cel mai adesea canalele foto si video pentru a comunica cu audientele lor.

Citește tot arrow_forward