MobilPRO 2016

"MobilPRO - Inovare și Mobilitate" este un concurs de idei și aplicații software ce se adresează tuturor studenților și elevilor de liceu din Romania.

  • Bucuresti - Universitatea Politehnică București
  •    18 - 19 Martie 2016

"MobilPRO - Inovare și Mobilitate" este un concurs de idei și aplicații software ce se adresează tuturor studenților și elevilor de liceu din Romania.

Secțiunile ediției MobilPRO 2016:
- Automobile Inteligente
- Aplicații Mobile
- Internet of Things

Aflat la a treia ediţie – MobilPRO 2016, este organizat de Liga Studenţilor Electronişti (LSE) împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) și Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB).

Concursul se adresează tuturor studenţilor (în cadrul ciclului de licență sau master) şi elevilor de liceu care au vârsta de peste 14 ani în momentul înscrierii în concurs și vine în întâmpinarea acelor tineri interesaţi să îşi dezvolte abilităţile de proiectare şi implementare a unor aplicaţii mobile (și nu numai).

Prin participarea la MobilPRO, echipele sunt încurajate să îşi ducă ideile către o formă de proiect funcțional ce poate fi instalat pe un dispozitiv mobil, atât pentru a câştiga premiile destinate celor mai bune aplicaţii, cât şi pentru a-şi valorifica (monetiza) ulterior rezultatele în magazinele de aplicaţii mobile sau a-și transforma proiectul în propria afacere.

Avem în vedere evidenţierea spiritului inovativ, reflectat în tema „Inovare şi Mobilitate”, în sensul că aplicaţiile concurente vor fi apreciate şi după criteriul gradului de inovare, aşa cum este definită inovarea de produs – adică pe baza elementelor care fac aplicaţia propusă şi apoi realizată să difere de ceea ce există deja, prin calităţi, servicii sau funcţiuni noi, sau chiar ca idee cu totul nouă.

Mobilitatea, pe de altă parte, va fi reflectată atât prin specificul aplicaţiilor realizate, care vor trebui să poată fi instalate şi utilizate pe terminale mobile cu touchscreen (smartphones, tablete etc.), cât şi prin promovarea ideilor care subliniază permanenta mişcare (schimbare) a lumii IT în care trăim.

Participarea la concurs este gratuită, iar organizatorii asigură și cazarea participanților din afara Bucureștiului, în zilele de concurs.

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

How to Web Conference 2024

How to Web este conferința tehnologică a Europei de Est care unește constructori și viziunari. Evenimentul este ideal pentru profesioniști, startup-uri și investitori care caută să descopere talente și inovații antreprenoriale.

Citește tot

DevTalks România

DevTalks este cea mai mare conferință tech din România, care a adunat în 2023 peste 6000 de participanți și 150+ vorbitori internaționali. Cu 14 scene de conținut tech și zone interesante ca Mobility Area sau Tech Edu Area,...

Citește tot

GPeC Summit 2024

GPeC SUMMIT este considerat evenimentul de referință în E-Commerce & Digital Marketing din CEE și va avea loc în București, pe 21 Mai 2024.

Citește tot